Centrul Shakti | „Viziunea Omului Modern asupra Conștiinței” alaturi de Dr Dumitru Constantin Dulcan

„Viziunea Omului Modern asupra Conștiinței” alaturi de Dr Dumitru Constantin Dulcan

„Viziunea Omului Modern asupra Conștiinței” alaturi de Dr Dumitru Constantin Dulcan

Viziunea Omului Modern asupra Conștiinței

co

Există în celebra carte a lui Dumitru Constantin Dulcan, „Inteligența materiei”, o expresie care șochează prin actualitate: „Sfârșitul vieții și începutul supraviețuirii”. Dacă lumea a fost vlăguită de esențe până la transformarea ei într-o mașinărie, există, totuși, un perete invizibil de care materia din care e compusă această mașinărie nu poate trece. O logică pe care mintea umană nu o poate cuprinde.

couns

Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, doctor în științe medicale, nu demonstrează doar că există o „minte universală” care ordonează și coordonează lucrurile din jur. Marele său merit este de a sublinia că nu putem vorbi despre conștiință ca despre „secreția creierului uman”. Din contră, creierul este produsul conștiinței. În 1981, anul în care Inteligența materiei a fost publicată pentru prima dată, lumea științifică românească a fost puternic zguduită de forța unor astfel de idei. Au existat chiar voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel. Ascensiunea ei a fost curma­tă brusc de regimul co­mu­nist, speriat de ideile prea îndrăz­neţe pe care le susţinea. A fost re­tra­să de la Premiul Academiei Ro­mâne, care i-a fost înmânat abia la a doua ediţie, în 1992.

În 2015- cele mai multe dintre intuiţiile dom­nu­lui profesor Dulcan au fost con­firmate de ştiinţa actuală. Centrul Shakti are onoarea de a vă invita pe 27 octombrie, ora 18:30, la o întâlnire memorabilă cu autorul „Inteligenței materiei”. De unde putem vorbi despre „sfârșitul supraviețurii și începutul vieții”, dar mai ales, care este viziunea omului modern asupra Conștiinței?

int

Mai multe gasiti pe link-ul evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1504224946558974/

No Comments

Post A Comment