Centrul Shakti | Vitalitate sporita si stare de bine cu Dao Flow

Vitalitate sporita si stare de bine cu Dao Flow

Vitalitate sporita si stare de bine cu Dao Flow

Daca ti-as spune ca niste exercitii simple te-ar ajuta sa-ti recapeti echilibrul fizic  si hormonal si sa dizolvi in acelasi timp blocajele emotionale, probabil ca te-ai uita la mine neincrezator.

 Dar, da, iata ca se poate sa-ti recapeti echilibrul fizic, vitlitatea si linistea interioara prin tehnici de meditatie, respiratii si exercitii usoare, inspirate din sistemul chinezesc Daoyin si asane specifice stilului Yin Yoga. Inainte sa privesti cu neincredere, gandeste-te doar ca atat yoga cat si sistemul medical chinezesc au cel putin  5.000 de ani in spate, deci au trecut cel mai dificil examen, anume curgerea timpului.

În limba chineză veche, dao însemna ,,drum”, în sens concret, dar avea şi sensul figurat de ,,cale”, ,,metodă (de abordare)”. Dao Flow este calea spre armonia interioara si fizica, prin reechilibrarea energiei pe meridiane, fapt ce aduce implicit echilibru in functionarea organelor interne. Flow implica o anumita circularitate la nivelul miscarilor si un anumit grad de dinamism. E ca o meditatie in miscare. Pentru mintea occidentala, care nu are exercitiul linistii interioare, poate fi un bun inceput pentru a medita, intrucat miscarea ne ajuta sa ne concentram mai usor asupra momentului prezent.

 Imbinand tehnici din yoga si din medicina chinezesca, Dao Flow este un set de exercitii ce ne ajuta sa echilibram energia de pe meridiane, fluctuatiile Yin si Yang, lucrand mai ales cu sistemul osos si tesuturile conjunctive- fascii, ligamente, tendoane.

Daca suferi de reumatism, aceste exercitii te vor ajuta la ateuarea durerilor articulare. Daca ai mainile si picioarele reci, exercitiile iti vor imbunatati circulatia sangelui. Practic, exercitiile actiuneaza ca si cum ai stimula tu insuti punctele de acupunctura, astfel ca vei simti singur acolo unde sunt blocajele sau slabiciunile tale. Stimuland aceste puncte de acupunctura, tu devii practic propriul tau terapeut si inveti cum sa iti accelerezi procesul de vindecare.

Dao Flow este, in acelasi timp, si un exercitiu de autocunoastere. Dincolo de blocajele fizice, vei putea percepe diferite stari in timpul sesiunii, astfel ca vei putea identifica si lucra asupra blocajelor mentale si emotionale.

Echilibrand yin-lul si yang-ul din corpul nostru, ne resetam acea curgere naturala a enerigiei, devenim mai sincronizati cu ritmurile naturii, astfel ca devenim mai pozitivi, mai sanatosi. Dar sa vedem putin mai in detaliu ce inseamna acest misterios echilibru al lui Yin si al lui Yang.

Yin si Yang sunt două concepte care îsi au originea în filosofia chineza, simbolizand  fortele primordiale și complementare ce compun universul si toate componentele acestuia. In timp ce Yin este principiul pasiv, feminin, rece intunecos, introvertit, Yang este elementul solar, fierbinte, luminos, stralucitor, masculin.Este practic o modalitate de a intelege existenta.Tot ceea ce este întunecat, ascuns vederii, ceea ce se afla în stare latenta, receptivitatea, toate acestea au caracter Yin. In schimb, ceea ce este luminos, aflat în exterior, ceea ce se manifesta , are caracter Yang.

Dupa cum puteti vedea, cele 2 principii se manifesta peste tot in viata noastra, de la emotii pana la alimente. Da, exista alimente care au un exces de Yin (hrana foarte rece,spre exemplu) si alimente care au un exces de Yang, astfel ca daca avem o alimentatie prepinderent Yin sau Yang, ajungem, in timp, la dezechilibre. Un exces de Yin poate insemna o circulatie periferica proasta, oboseala cronica sau un foc digestiv slab, pe cand excesul de Yang poate inseamna insomnie sau inflamatii la nivelul corpului  (cum ar fi artrita, spre exemplu, sau starile febrile). In plan psihic, prea mult Yin poate cauza stari depresive, interiorizare iar prea mult Yang poate cauza stari de manie.

Dao Flow ajuta la armonizarea acestor energii in corpul nostru, de aceea, pe langa o stare de sanatate si vitalitate mai buna, te vei simti si la nivel mental mult mai bine.

Bucura-te de vitalitate, de sanatate si de o stare de bine la nivel interior cu Dao Flow!

 

No Comments

Post A Comment