Centrul Shakti | Un masaj unic in Romania – Masajul de Drenaj Limfatic Ayurvedic cu Bandaje

Un masaj unic in Romania – Masajul de Drenaj Limfatic Ayurvedic cu Bandaje

Un masaj unic in Romania – Masajul de Drenaj Limfatic Ayurvedic cu Bandaje

Centrul Shakti ofera 2 noi tipuri de masaj incepand cu luna septembrie, dupa cursuri intense cu Academia Lakshmi Italia, masajul de drenaj limfatic ayurvedic  si masajul de drenaj limfatic ayurvedic cu bandaje ( o capodopera si o binecuvantare pentru cei care sufera de distrugerea vaselor limfatice).

 

 

CE ESTE LIMFA?


este un lichid laptos, alcatuit in procent de aproape 90% din apa care isi are originea in capilarele sangvine.

Aduna din tesuturi lichidele in exces ce nu sunt complet absorbite in sange

( acid lactic si bacterii).

Este alcatuita din proteine plasmatice (glucoza, electroliti, azot, colesterol, enzime, fier si hormoni) si dintr-o parte celulara mai ales limfocite ( globule albe) si din eritrocite ( globule rosii).

CE ESTE LIMFA?


Colesterolul si grasimile sunt prezente mai mult in limfa decat in sange, asimilarea acestora si eliminarea in tesuturi depinzand de acest lichid laptos.

ln schimb, proteinele sunt mai putin prezente in limfa decat in sange.

Partea celulara a limfocitelor reprezinta elementul fundamental al limfei insasi, reprezinta 3% din greutatea corporala a fiecaruia dintre noi, regenerandu-se intr-un ritm foarte rapid, avand o actiune fundamentala: ofera ADN tesuturilor care-l utilizeaza pentru a repara partile distruse sau invechite sau pentru a realiza unele noi.

UNDE SE DUCE LIMFA?

Vasele limfatice isi maresc dimensiunea de-a lungul traseului, obtinand aspectul de coroana cu perle vizibile microscopic, o succesiune de contractari si dilatari ce permit limfei sa depaseasca legea gravitatiei.

In calatoria acestora catre ducturi aduc limfa catre limfonoduli, reale si adecvate statii de filtrare. Vasul care intra in limfonodul este numit canal aferent iar cel care iese este canal eferent.

Isi intensifica volumul pe masura ce se apropie de ductul toracic, cel mai important canal limfatic, asemanator unui vas venos sau arterial.

DUCTUL TORACIC

Dimensiunea ductului toracic si lungimea acestuia variaza la fel ca punctul initial care are numele Cisterna Chili (Pecquet).

Cisterna este este pozitionata anterior coloanei vertebrale, intre a 12-a Toracica si a-2-a Lombara, dar poate fi si ‘inalta’ intre a-11-a sau a-12-a toracica.

Si aspectul acesteia poate varia: conica, sticluta, fus sau o incurcatura de vase care se aseamana unei mingi.

La cisterna ajung vasele limfatice care provin din partea inferioara a corpului.

La cisterna ajung vasele limfatice care provin din partea inferioara a corpului, situata sub muschiul diafragm, din partea stanga a toracelui, de la bratul stang si de la jumatatea partii stangi a capului, gatului si fetei, Limfa intra in ductul toracic, avand lungime de aproximativ 40 cm si se termina in subclavia stanga, reintrand in circulatia sanguina.

In schimb, limfa care provine din partea dreapta a corpului, de la bratul drept, de pe partea dreapta a gatului si fatei se revarsa toata in ductul limfatic drept care o indreapta direct in subclavia dreapta.

Limfa care se indreapta spre sange la o persoana sanatoasa este sterila. De fapt, limfonodulii au misiunea de a creste productia de celule imunitare necesare pastrarii sanatatii in organism.

ACTIVITATEA LIMFEI


Spre deosebire de sange, limfa circula mereu de la periferie catre centru, catre ceea ce multi cunosc ca fiind Terminus, sau vena subclavie.

Limfa ce coboara de la gat este ajutata de forta gravitatiei, in timp ce aceea care urca este ajutata de miscarile muschilor sau de anumite pozitii sau de masajul limfatic, manual.

AVANTAJELE MASAJULUI  DE DRENAJ LIMFATIC AYURVEDIC propus de  LAKSHMI

Asa cum am vazut, limfa este un lichid esential in organismul nostru, prin urmare trebuie ca fluxul acesteia sa fie pastrat corespunzator.

Din cauza “proastei functionari” a sistemului limfatic pot aparea imperfectiuni cum ar fi: celulita, acneea, pete cutanate, riduri, paniculopatie, vergeturi si atonie.

Obiectivul masajului Linfactive este acela de a ajuta limfa sa circule in intregul organism pentru a putea lupta, in mod corespunzator, impotriva imperfectiunilor.

UN NOU MOD DE A VEDEA PRODUSELE NOASTRE:

BANDAJELE


Bandajul reprezinta unul dintre remediile ideale pentru a ajuta circulatia limfatica din picioare si organism.

Oferim bandaje pentru celulita moale, de drenare, termoreductoare si pentru problemele picioarelor si a circulatiei periferice

No Comments

Post A Comment