Centrul Shakti | Tok Sen – o calatorie senzoriala in Thailanda

Tok Sen – o calatorie senzoriala in Thailanda

Tok Sen – o calatorie senzoriala in Thailanda

Adesea, o sedinta de masaj e ca o incursiune senzoriala intr-o alta cultura. Daca te deschizi putin, vei vedea cum, spre exemplu, masajul balinez iti arata ceva despre cultura balineza: miscarile fluide de masaj urmeaza conceptul de cursivitate si naturalete a vietii, tot ce trebuie sa faci e sa ii urmezi cursul. La fel si masajul suedez, iti arata cat de practici sunt suedezii in abordarea terapeutica.

Ce-ai zice daca azi ai face o scurta calatorie senzoriala in Thailanda? Nu, nu vom vorbi despre clasicul masaj Thailandez, ci despre Tok Sen, una dintre acele variațiuni terapeutice ale masajului Thai, despre care nu foarte multă lume a auzit. E o terapie practicata in special in nordul Thailandei, dar acum noi aducem acel colt de lume aproape de tine, astfel ca il poti experimenta la centrul Shakti, in mijlocul jungle urbane bucurestene. Irina este unul dintre putinii specialisti profesionisti si acreditati in masajul traditional thailandez, care iti va aduce relaxarea si zen-ul Thailandei!

Sa-ti povestesc putin despre acest masaj. Tok înseamnă a bate iar Sen reprezintă meridianele energetice. Astfel, Tok Sen este o terapie ce foloseste batai usoare, cu ajutorul unui ciocan si a unei dalte sculptate din lemn de tamarind, ce contribuie la crearea unei vibratii vindecatoare in corp, menita sa deblocheze energia stagnanta de pe meridiane dar si sa detensioneze musculatura. Ca tehnica,aceasta terapie imbina beneficiile masajului traditional thailandez cu acupresiune si stretching, dand nastere unei adevarat cocktail de endorfine in organism.

Se spune ca acest masaj isi are originea in cultura fermierilor din Thailanda. Dupa o zi grea de lucru pe campurile de orez, acestia simteau nevoia sa reduca durerile si tensiunile acumulate de-a lungul zilei. Neavand posibilitati sau acces catre tehnicile de stretching oferite de masajul traditional thailandez, fermierii au inventat o tehnica mai simpla de detensionare. Folosind un ciocan si o dalta de-a lungul meridianelor, intr-un ritm staccato, au creat o terapie simpla si eficienta in deblocarea canalelor energetice si eliberarea contracturile mio-fasciale, dar si a durerilor cornice.

Legenda spune ca cel mai bune instrumente pentru acest masaj provin dintr-un copac de tamarind lovit de un tunet. Odata sculptate, ciocanul si dalta sunt binecuvantate cu puteri vindecatoare de catre un calugar budist.

La fel ca si fermierii de pe campurile de orez, statul la birou favorizeaza inmagazinarea tensiunilor musculare, dar si a emotiilor negative, stresului, astfel ca acest masaj relaxeaza nu numai fizicul, ci si psihicul. Acesta terapie este de ajutor si celor care au o circulatie deficitara sau probleme la nivelul sistemului nervos. Insa atentie, Tok Sen e un masaj de intensitate medie – spre puternic, asa ca daca preferi un masaj relaxant, s-ar putea sa nu fie ceea ce cauti.

Descopera o bucatica din Thailanda la centrul Shakti! Programeaza-te acum pentru o experienta senzoriala de neuitat!

No Comments

Post A Comment