Terapia CranioSacrala si Sistemul Imunitar

Terapia CranioSacrala si Sistemul Imunitar

Sistemul imunitar este acea parte a organismului a carei functie este de a ne proteja. In consecinta, sistemul imunitar este interesat de „granita” corpului,”Unde ma termin eu si incepe restul lumii?”, si de diferenta dintre ce este al meu si ce nu este, „Pot trai in simbioza si cooperare cu ceea ce este afara sau trebuie sa ma apar constant?”
Sistemul imunitar functioneaza ca un organ, dar in loc sa fie dens si localizat, el este format dintr-o retea difuza de aproximativ 10 miliarde de celule care colaboreaza intre ele, comunicand la nivel fizic, energetic si prin mesageri chimici. Inteligenta si adaptativitatea sistemului imunitar ne protejeaza pe tot parcursul vietii.
Cu toate acestea, ocazional, poate exista confuzie sau lipsa de comunicare eficienta in cadrul sistemului imunitar, sau acesta pur si simplu are nevoie de resurse suplimentare, de o „resetare”. In acest caz este benefica Terapia CranioSacrala, care poate da impulsurile necesare ajustarii sistemului la stimulii externi.


Nivelurile de aparare ale Sistemului Imunitar

Sistemul imunitar consta in principal din trei niveluri de aparare. Primul nivel este bariera fizica a oielii si a membranelor. Acestea tin la distanta majoritatea factorilor ce nu trebuie sa patrunda in corp. Al doilea nivel de aparare se numeste sistemul imunitar innascut, si consta dintr-o serie de celule si molecule care sunt pre-programate sa atace in diferite scenarii comune. Raspunsul sistemului imunitar innascut este foarte rapid si foarte puternic, dar nu invata din expunerile anterioare. Daca intampina aceeasi problema a doua oara va raspunde identic. Al treilea nivel al Sistemului Imunitar este sistemul imunitar adaptativ, cel care invata din experientele anterioare, are memorie si stocheaza informatiile la nivel celular. Este capabil sa creeze un raspuns personalizat care sa fie perfect adaptat pentru a face fata unei amenintari individuale specifice. Totusi, acest raspuns personalizat necesita timp. Astfel, organismul se bazeaza pe sistemul imunitar innascut pentru a raspunde initial la o amenintare si apoi intervine sistemul imunitar adaptativ in cazul in care amenintarea continua sau sistemul imunitar innascut nu stie sa faca fata situatiei.

Terapia CranioSacrala ajuta la o mai buna comunicare si coordonare a celulelor imunitare specifice, ajutand astfel organismul sa se protejeze efectiv impotriva factorilor externi daunatori.