Centrul Shakti | Terapia craniosacrala – de la vindecare la schimbarea stilului de viata

Terapia craniosacrala – de la vindecare la schimbarea stilului de viata

Terapia craniosacrala – de la vindecare la schimbarea stilului de viata

Am vazut in articolele anterioare cazuri de endometrioza, ADHD etc. vindecate cu ajutorul terapiei craniosacrale. In unele cazuri, terapia craniosacrala aduce mai mult decat vindecarea unor suferinte fizice, aduce regasire de sine si o noua perspectiva asupra vietii.

Azi iti vom vorbi despre Crina, care a ajuns la terapie la centrul Shakti pentru a-si trata durerile de cap, pentru care nu primise un diagnostic clar de la medic. Erau dureri puternice, ce tineau chiar si pana la 2-3 saptamani. Dupa cateva incercari nereusite de a le trata, Crina a apelat la terapia cranio-sacrala, unde a inteles ca toate durerile au un rost, ca ele vin sa ne invete ceva despre noi insine. Asa a ajuns sa citeasca si sa isi doreasca sa impartaseasca la randul ei binefacerile acestei terapii. Frecventand cursurile de formare pentru terapeuti in craniosacrala, viata Crinei a capatat un nou sens: “La curs am simtit ca e mai mult decat o terapie, e o vocatie pentru mine, ca nu pot trai fara sa fac asta”, ne-a povestit ea.

Pe langa faptul ca terapia a ajutat-o sa-si vindece durerile de cap, s-a produs o schimbare de perspectiva in viata ei, au disparut depresiile, au aparut noi resurse interioare care i-au dat un nou sens, un nou suflu vietii. “Atunci cand spiritul si corpul nu sunt in armonie, apar somatizarile, in corp, sub forma diferitelor dureri. Am invatat acum ca propriile suferinte nu sunt un blestem, ci sunt adevarate binecuvantari, menite sa ne ajute sa ne cunoastem pe noi insine”.

Pe langa propriile lectii, Crina si-a tratat baiatul cel mare, care suferea de deficit de atentie  cu hiperkinezie, prin terapie craniosacrala. Interesant este ca aceasta afectiune este adesea intalnita la copiii si adolescentii de sex masculin, descendenti din parinti care au suferit de depresie, boala bipolara sau schizofrenie. Boala copilului devine practic un indicator al unei incarcaturi emotionale si ale unor tipare de tensiune ce apar la parinti. In acest caz, am vazut cum depresiile au fost parte din viata Crinei, pentru o lunga perioada de timp.

Prin terapia craniosacrala, baiatul a reusit sa atenueze adictiile tipice varstei, legate de jocurile video in cazul, dar au existat si imbunatatiri la nivelul posturii.

Asa cum observa si Crina, atunci cand ea e in armonie cu natura sa interioara, aceasta stare de echilibru se reflecta si la nivelul familiei. Povestea ei este un exemplu de schimbare de perspectiva, ce a adus vindecarea mai multor suferinte, la nivel de familie.Deloc intamplator, Sfanta Scriptura sustine ca faptele parintilor se rasfrang in mod tainic asupra sanatatii copiilor. Mai mult decat atat, starile emotionale ale mamei din timpul sarcinii se rasfrang asupra sanatatii psihice ale copilului si viitorului adult.

Terapia craniosacrala ne ajuta sa eliminam atat restrictiile la nivel fizic, cat si tiparele de suferinta emotionale. Folosind o atingere blanda, de numai cinci grame, similara cu greutatea unei monezi de cinci bani, terapeutul  monitorizeaza ritmul craniosacral si, prin tehnici delicate de manipulare, faciliteaza eliminarea restrictiilor si dezechilibrelor.

Speram ca si povestea Crinei te-a inspirat! Te invitam si pe tine sa te cunosti mai bine si sa intelegi substratul emotional al suferintelor fizice, prin prisma terapiei craniosacrale!

*Crina este un nume fictiv, din motive ce tin de protejarea identitatii oasptilor nostri, nu vom divulga numele real al pacientilor nostri!

No Comments

Post A Comment