Centrul Shakti | Spune-mi cat de flexibila e coloana ta, ca sa-ti spun cat de tanar esti!

Spune-mi cat de flexibila e coloana ta, ca sa-ti spun cat de tanar esti!

Spune-mi cat de flexibila e coloana ta, ca sa-ti spun cat de tanar esti!

 Joseph Pilates, fondatorul tehnicii care ii poarta numele, spunea ca daca la 30 de ani coloana ta este rigida, esti deja un om batran iar daca la 60 de ani ai coloana flexibila, esti un om tanar.

Sedentarismul, statul pe scaun la birou ore indelungate, abordarea unei posturi incorecte, purtatul unor pantofi necorespunzatori, o greutate corporala excesiva, purtatul gentii pe un singur umar sunt doar cativa dintre factorii ce pot declansa dureri de spate. Lasate netratate, aceste dureri pot duce la complicatii si mai grave, de la dureri de cap la probleme digestive, hernie de disc  etc.

In cele mai multe cazuri, durerile de spate sau spatele ghebosat pot indica, din punct de vedere emotional, o lipsa de incredere in fortele proprii, asumarea unor responsabilitati mult prea mari (exprimata adesea prin vorba “a-ti lua prea mult in spate”) sau chiar  o lipsa a integritatii ( nu e intamplatoare expresia “a nu avea coloana vertebrala”).

Indiferent de gravitatea durerilor de spate, ele trebuie tratate, intrucat constituie un semnal de alarma din partea organismului. Aceste dureri, chiar daca sunt suportabile de cele mai multe ori, afecteaza calitatea vietii, scazand vitalitatea si productivitatea.Poate ca organismul incearca sa-ti transmita ca  ai nevoie de mai multa relaxare sau poate ai nevoie de o detensionare la nivel fizic. Insa cel mai adesea, planul psihic si cel fizic sunt conectate.

La centrul Shakti, noi am gandit un program holistic, care sa te ajute sa iti detensionezi si sa-ti indrepti coloana, prin intermediul terapiilor relaxante. Se stie ca relaxarea profunda induce cel mai bun raspuns metabolic, astfel incat, dupa programul pe care ti-l propunem, starea de bine va fi considerabil sporita!

Pentru a-ti recapata vitalitatea si a elimina durerile de spate, va trebui, in primul rand, sa investesti 2 ore din timpul tau, de 3 ori pe saptamana, timp de o luna. Ti se pare mult? Daca da, intreaba-te cu sinceritate cand ai facut ultima oara ceva cu adevarat pentru tine si pentru sanatatea ta. Nu uita, sanatatea e asemeni unei plante, ea trebuie mereu cultivata si udata, asa ca te invit sa-ti faci timp pentru tine luna aceasta.

Dar sa stii ca nu numai spatele tau va avea de castigat dupa un astfel de program. Vei constata ca ai un sistem imunitar mai rezistent, o stare psihica mult mai buna, poti scapa de durerile de cap si dereglarile digestive si  lista poate continua. Dupa cum cred ca stii si tu, corpul nostru trebuie tratat holistic, pentru ca odata ce apar probleme la un anumit nivel, si celelalte sisteme si organe au de suferit.

Programul nostru contine:

4 masaje Yumeiho 120’ – o terapie bazata pe refacerea echilibrului in organism, prin suprimarea inegalitatilor din corp, cauzate de deplasarile coxalelor. Conform teoriei centrului de greutate, echilibrul apare atunci cand greutatea corpului este distribuita in mod egal intre piciorul stang si piciorul drept, insa stilul de viata modern duce la perturbari in organism. Yumeiho te va ajuta sa elimini durerile de spate, durerile din articulatiile soldului, durerile de cap dar si alte probleme ce survin in urma inegalitatilor cauzate de deplasarea coxalelor.

4 sesiuni de terapie craniosacrala 90’ – tensiunile inmagazinate in coloana vertebrala pot conduce la tot felul de stari emotionale negative, de la lipsa increderii in sine la probleme legate de teama si insecuritatea zilei de maine (afectunile lombarului, de exemplu). Aceasta terapie te va ajuta sa identifici tiparele de tensiune, oferind in acelasi timp realinierea coloanei si reducerea durerilor.

4 masaje segmentare 30’ – ideal pentru reducerea tensiunii musculare de la nivelul coloanei si atenuarea durerilor de spate.

-1 masaj Raindrop 120’ – un masaj deosebit de relaxant, pe baza de 9 uleiuri esentiale, care te va ajuta sa te detasezi de problemele pe care le cari in spate. In acelasi timp, e un masaj care reduce durerile de spate, durerile musculare si articulare, indepateaza stresul si ajuta la realinierea coloanei.

3 masaje Art Reum 60’–  Tratament intens pentru afectiunile spatelui, inspirat de tradiția ayurvedica, care reface starea de bine mentala si fizica prin activarea metabolismului. Sprijina recuperarea tonusului muscular, calmarea si vindecarea problemelor reumatice.

-3 ore de exercitii fizice  – de la posturi detensionante de yoga, ce ajuta la marirea spatiilor intervertebrale pana la celebrele exercitii Pilates pentru mobilitate.

In total, 24 ore pentru sanatatea ta. Ai dedica acest timp pentru starea ta de bine?

 

 

No Comments

Post A Comment