Centrul Shakti | Ritual de îngrijire a pielii pentru a obține un bronz perfect

Ritual de îngrijire a pielii pentru a obține un bronz perfect

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii făceau „băi de soare” pentru a se însănătoşi. Se ştie că, în ţările calde oamenii sunt mult mai optimişti, mai plini de vitalitate şi mai sănătoşi decât cei care locuiesc în ţările cu climă rece. Acest lucru se explică şi prin faptul că expunerea la soare hrăneşte pielea cu vitamina D, necesară pentru dinţi şi oase sănătoase, dar şi pentru o stare de vitalitate bună.

Aproape în fiecare an, călătorim la mare pentru a ne reface bateriile. Însă helioterapia, sau terapia cu Soare, e o lamă cu două tăişuri, trebuie să învăţăm cum să ne expunem corect la soare şi cum să ne pregătim pielea pentru un bronz frumos, sănătos şi durabil.

Ritualul de îngrijire a pielii trebuie să înceapă cu cel puţin o lună înainte de vacanţă, astfel încât să te bucuri la maxim de beneficiile helioterapiei, fără  să te confrunţi cu supărătoarele arsuri sau cu inestetica decojire a pielii.

1.Infuzie de antioxidanţi: răsfaţă-ţi zilnic papilele gustative cu un fresh/suc din fructe bogate în caroten, pentru a favoriza o bună fixare a pigmentului în piele. Încearcă suc de portocale cu morcov, sirop de cătină cu goji sau consumă fructul kaki (denumit şi piersică japoneză).

2.Exfolierea: nimănui nu-i place să se decojească, mai ales că ne dorim un bronz durabil. Pentru a evita acest proces, te aşteptăm la Centrul Shakti la o exfoliere pe baza de sare, cu scopul reînnoirii celulare şi  îndepărtării celulelor moarte de la suprafaţa pielii. Este un pas important, ce ajută pielea să se hidrateze mai bine şi să absoarbă în profunzime substanţele active din produsele destinate protecţiei solare. Scrubul nostru mai conţine şi unt de shea, ce hidratează pielea, extract de Garcinia Cambodgia cu efect de slăbire şi tonicizare datorită prezenţei acidului hidroxicitric, extracte de yerba mate bogat în metilxantine din cafeină, teofilină şi teobromină, care au o activitate de stimulare şi tonifiere, astfel că rezolvăm şi problema tonusului. De asemenea, el conţine şi extract de mesteacăn cu acţiune de detoxifiere şi drenaj, ideal pentru cei ce suferă de retenţie de apă şi extract de muşeţel cu acţiune de calmare şi de protecţie a pielii.

3.Hidratarea: pe lângă faptul că trebuie să te hidratezi mai mult decât de obicei, acest proces trebuie să se desfăşoare atât  în interior (bem apă), cât şi la exterior (folosim anumite produse adecvate). Noi îţi propunem o împachetare cu henna, un adevărat preludiu al unei vacanţe însorite. Bronzarea cu henna nu e doar un capriciu al frumuseţii, ci şi un adevărat ritual de sănătate. Având proprietăţi astringente, ea închide porii şi uniformizează tenul, având şi un efect antibacterian, curăţând astfel pielea în profunzime. De asemenea, henna protejează pielea de efectul ultravioletelor, astfel că împuşti mai mulţi iepuri. Dacă însă ai că scop hidratarea şi vrei să scapi şi de aspectul de „pufos”, conferit de retenţia de apă, îţi recomandăm o împachetare pe bază de alge marine. 2 -3 împachetări înainte de vacanţă sunt de ajuns pentru a-ţi atinge scopu!

4.Protecţie solară naturală: Ştiai că multe creme cu factor de protecţie solară sunt nocive pentru piele dar şi pentru mediul înconjurător, afectând mediul acvatic? Noi îţi propunem câteva soluţii naturale pentru prevenirea arsurilor. Unul dintre cele mai bune produse naturale împotriva radiaţiilor solare îl reprezintă uleiul de susan. Astfel, el poate bloca peste 30% din razele soarelui şi poate fi găsit la orice magazin naturist. Alte soluţii eficiente sunt uleiul de cocos, care miroase şi foarte apetisant sau uleiul de măsline. După expunerea la plajă,  apelează la un unt de shea, pentru a calma pielea.

5.Nu uita să protejezi şi părul! Mai mult că oricând, părul tău este supus deteriorării, din cauza căldurii. În afară recomandării de a purta o pălărie de soare, te aşteptăm la centrul Shakti la un tratament hidratant  pentru păr, iar după vacanţă, îţi recomandăm un tratament pentru repararea firului de păr.

Bucură-te de Soare şi „îmbracă-te” într-un bronz perfect!

No Comments

Post A Comment