Centrul Shakti | Reminescente ale bolilor din copilarie tratate prin terapia craniosacrala

Reminescente ale bolilor din copilarie tratate prin terapia craniosacrala

Reminescente ale bolilor din copilarie tratate prin terapia craniosacrala

Uneori, terapia craniosacrala ne ajuta sa vindecam suferinte emotionale, alteori, rezultatele ei se resimt in plan fizic, atenuand sau vindecand dureri intense, cum sunt cele cauzate de endometrioza, asa cum am vazut in relatarile anterioare.

Sunt multe lucruri pe care terapia craniosacrala le poate aduce la suprafata, de la emotii refulate, pana la efectele unor afectiuni din copilarie, ce au avut reverberatii pana la viata de adult, cum ar fi, spre exemplu, anumite tensiuni sau dureri carora doctorul nu le gaseste o cauza exacta.

Iti prezentam povestea Catalinei, care a ajuns la noi in primul rand pentru a intelege de unde i se trage starea de depresie si de nemultumire de sine, in ciuda faptului ca nu exista un motiv rezonabil pentru a simti astfel de stari.  Durerile de spate si durerile cervicale au constituit un  motiv in plus pentru a incerca terapia craniosacrala.

In cazul Catalinei, suferinta fizica isi avea radacina intr-un inceput de meningita, de care avusese parte in copilarie, pana in varsta de 6 ani, insa tiparele de tensiune ramasesera, declansand durerile de spate.  Interesant este ca terapia a scos la iveala si o anumita tensiune in ochiul stang, resimtita de Catalina in timpul sedintei. “In timpul terapiei, stand cu ochii inchisi, am resimtit o presiune in ochiul stang, ca si cum nu-l puteam deschide, insa la finalul sedintei, nu mai aveam nici o tensiune”, povesteste Catalina. Povestindu-i apoi mamei aceasta intamplare oarecum ciudata si nelegata de problemele pentru care venise de fapt la centrul nostru, mama sa i-a dezvaluit ca in copilarie a avut o infectie la ochiul stang, declansata de acea meningita.

Durerile de spate au disparut inca de la prima sedinta, fiind doar niste reminescente, niste tipare de tensiune in urma meningitei din copilarie. Sunt dureri ce practic nu afectau calitatea vietii, dar erau deranjante si nu isi gaseau o explicatie medicala.

Intr-un articol viitor, vom explora si felul in care Catalina si-a imbunatatit starea de spirit, in urma terapiei craniosacrale.

 

*Pentru a proteja identitatea oaspetelui nostru, numele ales este fictiv, insa cazul este unul real. Dorim prin aceasta serie de articole sa inspiram si alte persoane sa caute dincolo de cauzele fizice ale suferintelor lor!

No Comments

Post A Comment