Centrul Shakti | Aliniament fizic si emotional prin intermediul terapiei cranio-sacrale

Aliniament fizic si emotional prin intermediul terapiei cranio-sacrale

Aliniament fizic si emotional prin intermediul terapiei cranio-sacrale

Imaginează-ţi, pentru o clipă, că al nostru corp e format dintr-o multitudine de piese de domino, aşezate într-un aliniament perfect. Ce s-ar întâmpla dacă o singură piesă ar fi nelalocul ei, sau, mai rău, ar cădea ? Cu siguranţă aliniamentul şi funcţionalitatea aranjamentului s-ar strica. La fel se întâmplă şi în corpul nostru: o lovitură aparent nesmnificativă la snowboard, felul în care am fost traşi din pântecul mamei la naştere, un traumatism rezultat în urma unui accident etc pot “strica” aliniamentul corpului, generând o “cădere” în lanţ a celorlalte piese (funcţii,organe).
Să luăm, spre exemplu, felul în care e tras copilul la naştere din pântecul mamei. Multe probleme apar încă de aici. Pot apărea diferite mici traumatisme, dar care, în timp, vor ajunge să cauzeze probleme. Dacă o anumită parte a musculaturii rămâne mai contractată în urmă acestui proces, zona respectivă va rămâne tot timpul mai tensionată , afectând, în timp, şi alte organe. Astfel se explică faptul că avem anumite asimetrii corporale, faptul că pe o parte avem mai multă flexibilitate decât pe cealaltă etc. O mică asimetrie nu pare mare lucru, dar ea poate crea restricţii în sistemele corpului, dând naştere diferitelor afecţiuni.
Tensiunea acumulată în zona cervicală, de exemplu, creează o presiune în sistemul nervos vegetativ, dând naştere la astenii, depresii, la fobii, la gânduri de sinucidere, diferite adicţii (indiferent că vorbim de o dependenţă de alcool, droguri, jocuri sau chiar muncă). Creierul nostru este setat pe modul de SUPRAVIEŢUIRE astfel încât o banală tensiune acumulată în zona cervicală produce o dereglare în curgerea fluidelor spre creier, a lichidului cefalo-rahidian, care hrăneşte creierul. Imaginează-ţi din nou, că acest lichid are un ritm fiziologic, adică o mişcare asemănătoare “bătăilor de aripi a unui fluture”, iar dacă aceste bătăi de aripi devin sacadate şi anormale, creierul nu mai e hrănit eficient. Fiind setat pe supravieţuire, creierul percepe acest lucru că o ameninţare, astfel că va intră într-o stare de alertă, care se manifestă prin atacuri de panică, atitudini nevrotice sau sensibilitate emoţională etc.
Vestea bună e că toate aceste deviaţii sau asimetrii din corp pot fi rezolvate cu ajutorul terapiei cranio-sacrale, care, deşi este o metodă foarte blândă, este foarte eficientă în îmbunătăţirea activităţii sistemului nervos. Terapia craniosacrală este o tehnică care permite atât eliberarea restricţiilor de la nivel fizic, cât şi eliberare la nivel emoţional. Ea ajută şi la alinarea durerii şi la ameliorarea unei game vaste de disfuncţii, cum ar fi: migrene, dureri cronice de gât şi spate, stres şi probleme legate de tensiuni nervoase, afecţiuni ale creierului şi măduvei spinării ca urmare a accidentelor, stres posttraumatic, disfuncţii post chirurgicale, oboseală cronică, boli ale copilăriei, colici, autism, dificultăţi de învăţare, dislexie, scolioză, probleme ortopedice, dereglări ale sistemului nervos central, depresie, dificultăţi emoţionale etc. Pe scurt, terapia facilitează reechilibrarea sau realinierea, atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional.
Terapia cranio-sacrală este deosebit de eficientă şi în cazul nou-născuţilor, mai ales dacă naşterea a fost grea sau cu complicaţii sau a fost necesară utilizarea forcepsului. În cazul acestora, terapia poate corectă problemele sistemului craniosacral, ducând la evitarea dezvoltării colicilor, problemelor respiratorii, hiperactivităţii, dislexiei, atacurilor de apoplexie, a alergiilor etc.
Cum se desfăşoară terapia? Utilizând o atingere uşoară, similară greutăţii unei monezi de 50 de bani, terapeutul monitorizează ritmul craniosacral, şi, prin tehnici delicate de mobilizare a ţesutului fascial, a suturilor craniene şi a lichidului cefalorahidian, facilitează eliminarea restricţiilor şi a dezechilibrelor.
La centrul Shakti, ne mândrim cu un terapeut cu adevărat excepţional, Florian Răducu, a cărui rezultate în tratarea afecţiunilor prin terapia cranio-sacrală vorbesc de la sine.
Realiniază-te, Reechilibrează-te, Regăseşte armonia cu ajutorul terapiei cranio-sacrale!

No Comments

Post A Comment