Centrul Shakti | Obiceiuri sanatoase pentru preventia cancerului la san

Obiceiuri sanatoase pentru preventia cancerului la san

Obiceiuri sanatoase pentru preventia cancerului la san

A preveni este mai ușor, mai puțin dureros și mai puțin costisitor decât a trata, lucru valabil și în cazul cancerului la sân, care constituie una din principalele cauze de deces în rândul femeilor din Romania. În fiecare an, aproximativ 6.000 de femei se îmbolnăvesc de cancer la sân și peste jumatate pierd această bătălie, cauza principală fiind diagnosticarea bolii în stadiu avansat dar și lipsa adoptării unor măsuri preventive, a unui stil de viață sănătos.

În acest articol, îți prezentăm câteva obiceiuri sănătoase, care, practicate cu regularitate, te pot ajuta să previi această maladie.

1.Stop antiperspirantelor și deodorantelor pe bază de aluminiu! Corpul nostru elimină toxinele prin transpirație. Ce se întâmplă când noi oprim acest proces natural? Aluminiul din produsele pentru îngrijirea corporală nu face decât să blocheze eliminarea toxinelor prin glandele sudoripare, stocându-le timp de ani de zile și în zona sânilor. În analizele a zeci de cazuri de cancer la sân s-au descoperit aglomerari ale acestor toxine sub forma de noduli limfatici. 

Cercetări recente au arătat că aluminiul se absoarbe în piele. În studiile efectuate pe animale, aluminiul s-a demonstrat a fi cancerigen. Binențeles, că există și studii care arată că aluminiul ar fi inofensiv, însă probabil că există și anumite interese la mijloc, însă în cele din urmă noi suntem cei care luăm decizia finală de a folosi sau nu astfel de produse.

 

2.Stop sutienelor cu sârmă! Și în cazul sutienelor, avem de-a face cu controverse. În lucrarea Dressed to kill, Sydney Ross Singer și Soma Grismaijer au intervievat peste 4 000 de femei din cinci orașe mari americane în decurs de doi ani, jumătate dintre acestea fiind diagnosticate cu cancer la sân. Cercetarea a relevat că 75% dintre femeile care au dormit cu sutienele pe ele au dezvoltat cancer la sân, că 1 din 7 dintre femeile care au purtat sutien mai mult de 12 ore pe zi au dezvoltat tumori canceroase și că 1 din 168 de femei care nu au purtat sutien a dezvoltat această malafie.

Sutienele restricționeză fluxul de sânge în limfă și comprimă cutia toracică, dar dacă ești nevoită să le porți (la muncă, la școală) alege pe cât posibil acele sutiene fără sârmă.

 

3.Poartă bustieră când faci sport! Sânii tăi au nevoie de susținere când faci sport, mai ales dacă vorbim de cardio, însă asta nu înseamnă că trebuie să-i sufoci în sutienele cu sârmă.

 

4.Tonifiază mușchii pieptului! Există antrenamente pentru spate, pentru tonifierea brațelor, picioarelor, a abdomenului, dar de piept uităm. Poți face flotări sprijită pe genunchi, exerciții folosind greutatea corpului la TRX sau exerciții cu greutăți mici. Secretul e să le faci regulat.

Iată și un exercițiu banal pe care îl poți face oriunde, oricând. Împreunează mainile în fața pieptului, ca în poziția Namaste din Yoga, si presează palmele în 10 serii de câte de 10-15 repetări.

 

5.Un truc de la bunici! Dacă vrei un bust ferm și sănătos,aruncă un jet de apă rece peste sâni când faci duș. Efectul vasoconstrictor va stimula micro-circuația, și astfel pielea îți va recăpăta fermitatea și elasticitatea.

 

6.Nu îți expune sânii la soare! Știm că îți dorești un bronz perfect, fără dungi  de sutien, dar razele ultraviolete sporesc riscul cancerului de sân, distrugînd elastina și fibrele de colagen din țesuturi. Acoperă-te cu o eșarfă sau expune-te la soare doar între orele 7-9 dimineața, când razele nu sunt nocive.

 

7.Masează-ți sânii! Adesea neglijăm această zonă a corpului sau, mai rău, o negăm, spunând că nu avem sânii suficient de fermi, de mari etc. Însă, așa cum arată medicina germanică, astfel de emoții negative sau respingerea propriului corp poate duce la formarea de celule canceroase.

Te invităm să îți iubești, să îți accepți și să ai grijă de sănătatea sânilor tăi prin masaj. Masajul stimulează circulația sanguină și eliminarea toxinelor prin intermediul ganglionilor limfatici, întărind în același timp musculatura pieptului. Pentru ca să înveți cum să-ți masezi singură sânii acasă, te invităm să încerci ritualul nostru Kumari, care, pe lângă beneficiile pe care le aduce sănătății tale, are scopul de a hidrata si regenera pielea, stimuland reînnoirea celulară.

Folosind uleiuri esențiale și extracte vegetale organice (levantică, portocală, patchouli și floarea pasiunii), terapia favorizează oxigenarea țesuturilor. În plus, micro-algele, aginatele și siliconul din compoziție garantează un efect de ridicare ușor de observat, protejând celulele împotriva stresului oxidant. Și asta nu e tot. Combinația de peptide are efecte benefice importante asupra mecanismului de formare a vergeturilor, astfel încât tratamentul te ajută să previi sau să atenuezi și vergeturile. Sună bine, nu ?

 

Ai toate motivele să încerci ritualul Kumari! Sănătatea și frumusețea sânilor tăi vor avea numai de câștigat. În plus, vei primi sfaturi de alimentație și exemple de exerciții pe care le poți face acasă ulterior.

 

 

No Comments

Post A Comment