Centrul Shakti | Masajul Thailandez

Masajul Thailandez

Masajul Thailandez

 

Masajul traditional thailandez, denumit “Nuad” in limba thailandeza, isi are de fapt originea in India, de unde a ajuns in Asia de Sud-Est.
Tehnicile ce compun acest tip de masaj sunt asemanatoare cu asanele din tehnica Yoga. Este bine stiut ca aceste asane au unele efecte benefice asupra organismului, dar induc si unele grade de relaxare fizica si mentala.
In plan energetic, aceste asane creeaza o legatura cu cele 7 chakre corespondente cu organele si glandele din corpul fizic si cel spiritual. Este asadar, un masaj preponderent energetic, ca de altfel toate terapiile prin masaj, stiut fiind faptul ca pe parcursul unei terapii exista un schimb energetic intre terapeut si pacient si viceversa.

 

thai massage

Ce se intampla in timpul unui masaj Thai?

Terapeutul foloseste tehnicile de presaj si intindere usoara pentru a deschide corpul spre receptarea energiilor, incepand cu picioarele. Unii oameni spun ca masajul Thai seamana cu yoga dar fara a depune efort, deoarece terapeutul impinge corpul in diverse pozitii fara vreun efort din partea clientului. Masajul Thai nu necesita dezbracarea.

Terapeutul isi foloseste intreg corpul pentru a putea misca corpul clientului in diverse pozitii, asa ca, din acest punct de vedere, este mai intim decat masajul suedez. Masajul Thai isi are radacinile in traditia spirituala si are ca scop vindecarea unei persoane fizic, emotional si spiritual.

 

No Comments

Post A Comment