Centrul Shakti | Masajul Terapeutic

Masajul Terapeutic

Masajul Terapeutic

Istoric

Efectele terapeutice ale oricarei forme de masaj, au fost mentionate inca din cele mai vechi timpuri.  Masajul a fost printre primele mijloace folosite pentru alinarea suferintelor. De foarte multe ori procedeele de masaj erau folosite de vraci si erau insotite de cuvinte si gesturi  rituale, de descantece sau formule neintelese, iar la foarte multe popoare masajul era practicat doar de catre reprezentanti ai cultelor religioase. Recordul referirilor la masajul terapeutic, in opere scrise, este detinut de catre chinezi, care il foloseau inca cu 3000 ani i.Hr. In Kung-fu (2700 i.H.) se gasesc primele detalii tehnice si indicatii. In China existau medici maseuri, pe langa medici herboristi (tratamente cu plante) si medici acupunctori.

* Scopul principal este al pastrarii si imbunatatirii starii de sanatate cat si a vindecarii si ameliorarii anumitor stari patologice ale corpului uman si readaptarea la viata si la munca de zi cu zi.

* Aplicatiile terapeutice se pot adresa si oamenilor care din diferite motive si-au pierdut temporar sau definitiv starea de sanatate (bolnavi, deficienti, convalescenti) actionand prin reeducarea functionala, corectarea deficientelor fizice, refacerea volumului si proprietatilor muschilor, redarea mobilitatii articulare si restabilirea neuromotorie in cazul tulburarilor de coordonare si echilibru. Masajul poate fi considerat ca o sedinta de kinetoterapie pasiva – oaspetele sta pe pat si se efectueaza in limita posibilitatilor anumite exercitii, manipulari etc.

* Masajul actioneaza prin: accelerarea proceselor segmentare tisulare, cicatrizarea functionala a leziunilor, mentinerea unei stari psihice normale. In cazul in care problemele oaspetelui constau in dureri de spate usoare, masajul se poate efectua in aceleasi conditii, dar cu manevre mai profunde.

cranio---7

Afectiuni ce pot fi abordate: entorse, luxatii, contuzii, lumbago, sciatica, cifoze, scolioze, spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, artoze (coxartroza, gonartoza), accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice, obezitate, distrofie neuro-musculara.

CONTRAINDICATII

– Contraindicatiile altor masaje- cele generale;

– Probleme medicale grave care contraindica orice forma de terapie.

No Comments

Post A Comment