Centrul Shakti | Masajul ca terapie pentru tratarea singurătății in doi

Masajul ca terapie pentru tratarea singurătății in doi

Masajul ca terapie pentru tratarea singurătății in doi

masaj cuplu

Nu trebuie să aştepţi Ziua Îndrăgostiţilor sau vreo ocazie specială ca să-ţi răsfeţi partenerul/a de cuplu sau ca să petreci timp de calitate cu persoana iubită.

Prinşi în tumultul cotidian, între deadline-uri, treburi casnice şi alte preocupări sociale, intervine adesea acel sentiment că persoană de alături ni se cuvine, că e şi va fi mereu lângă noi şi că nu trebuie să mai facem nimic să o (re)cucerim. Dar dragostea e o plantă rară, şi trebuie udată şi îngrijită mereu, dacă vrem să crească. Altminteri, se va ofili, şi nu ne vom da seama decât după ce toate florile ei vor fi căzute.  Apropo de flori, spune drept acum: când i-ai luat ultima oară  iubitei tale un buchet generos de flori? Sau când i-ai preparat lui mâncarea favorită?  Când aţi avut ultima escapadă romantică, doar voi doi?

În cartea sa “Limbajele iubirii” Gary Chapman aminteşte de importanţa timpului de calitate petrecut cu partenerul de viaţă, pe lângă alte limbaje la fel de importante, cum ar fi cuvintele de încurajare, mângâierile, darurile şi micile atenţii  sau chiar banalele servicii casnice, de la care pot surveni multe certuri, atunci când unul din cei doi le evită cu perseverenţă.

Dar să ne oprim momentan asupra timpului acordat persoanei iubite. De multe ori, petreceţi timp în doi, însă vă desparte un întreg univers. Ce înseamnă timp de calitate cu persoana iubită? Înseamnă să fii atent la el/ea, la nevoile sale cele mai profunde, înseamnă momente de tăcere dar pline de însemnătate pentru voi, înseamnă SĂ FII PREZENT TRUP MINTE SPIRIT ACOLO. Însă, în locul acestui tip de momente minunate, care ne leagă la început, care ne dau de fapt starea de îndrăgostit, alegem cu timpul să dăruim atenţia noastră televizorului, prietenilor, job-ului, hobby-urilor iar pe cel de lângă tine nu îl mai hrăneşti cu acesta energie a prezenţei tale totale.

Faceţi dragoste, şi tu te gândeşti la ce treburi casnice ai de făcut după, în loc să fii ACOLO, ATUNCI. Mergeţi absenţi de mână pe stradă şi fiecare se gândeşte la ale lui. Cinaţi împreună şi fiecare e atent la o ştire nesemnificativă ce rulează atunci la TV. Şi uite aşa se naşte singurătatea în doi.

Ştim că e greu să te deconectezi sau că nu există un buton magic de SWITCH de la starea de agitaţie mentală la starea de prezenţa şi conştientă. Şi nici nu e cazul să vă aşezaţi în lotus să meditaţi la clipa prezentă, uitându-vă unul în ochii celuilalt, pentru că mintea nu e aşa uşor de domolit, ai nevoie de un stimul bun pentru a te concentra pe clipa prezentă.

Ce-ai spune însă de o călătorie în lumea simţurilor, în doi? De o experienţă multisenzorială care să vă apropie ? De un ritual de celebrare al iubirii prin…masaj? Pentru că cel mai bine ne putem conecta la clipa prezenţa prin concentrarea asupra propriei persoane, asupra propriilor senzaţii, îţi propunem un ritual de masaj în doi, la centrul Shakti. Chiar şi când nu sunt rostite cuvinte în timpul unei astfel de experienţe, vă veţi simţi  mult mai aproape de celălalt, pentru că relaxarea e un limbaj comun tuturor oamenilor. Pentru că relaxarea te aduce în prezent.

Trebuie doar să alegeţi tipul de masaj care va face cu ochiul, iar de restul ne ocupăm noi. Poţi alege masajul balinez, pentru efectul său profund relaxant sau masajul cu lumânare, pentru aromele sale cu tentă afrodiziacă sau, de ce nu, un masaj echilibrant ayurvedic, care să vă ajute să alungaţi grijile şi stresul.

De ce să aleg masajul ca formă de comunicare cu persoana iubită?

Atingerea este una dintre cele mai puternice forme de comunicare între adulţi şi de asemenea între părinţi şi nou-născuţi, în timpul perioadei dintre momentul naşterii şi până la câţiva ani după naştere. E primul nostru limbaj de fapt. Ca adulţi, mulţi bărbaţi şi femei au dificultăţi în recepţionarea atingerii cu căldură, seninătate şi deschiere. Masajul înseamnă puterea de a te abandona atingerii, de a fi încrezător, de a învăţa să primeşti, de a învăţa să te bucuri de senzaţiile din corp, astfel că având o ancoră aşa puternică, poţi să aplici aceleaşi principii în relaţia amoroasă cu partenerul.

No Comments

Post A Comment