Centrul Shakti | Descopera legatura nebănuita dintre relaxare si slabit. Trasforma-te!

Descopera legatura nebănuita dintre relaxare si slabit. Trasforma-te!

Ai încercat zeci de diete. Ai fost chiar şi la nutriţionist, analizele sunt în regulă, faci mişcare în mod regulat şi totuşi…ceva nu se leagă. Nu reuşeşti să slăbeşti într-un ritm direct proporţional cu efortul depus, ba mai mult decât atât, simţi că te îngraşi mult prea rapid, dacă, din când în când, încalci şi tu regulile, înfulecând cu sentimente de vinovăţie o nevinovată prăjitură.
Să-ţi împărtăşesc un mare secret: succesul în lupta cu kilogramele depinde foarte mult de capacitatea ta de RELAXARE mentală şi fizică. Da, ai citit bine, cel mai uşor slăbeşti atunci când…te relaxezi. Gândeşte-te puţin: de ce crezi că majoritatea oamenilor amână să înceapă o dietă sau lasă pe mâine mersul la sală în loc să meargă AZI? Trebuie să recunoaştem: e destul de frustrant să ţii diete, să mănânci un regim proteic, când poate corpul tânjeşte după carbohidraţi simpli din fructe sau legume sau să mergi la sală să faci nişte exerciţii care îţi dau dureri de cap.
Asta nu înseamnă că ai undă verde la dulciuri şi că trebuie să atârni sportul în cui. Ideea e să găseşti o alimentaţie echilibrată, nu o dietă. Dietă nu poate deveni niciodată un stil de viaţă. De asemenea, trebuie să găseşti o formă de mişcare care să-ţi placă. Dacă ţie îţi place să dansezi, lasă ganterele şi dansează cât mai mult. Dacă îţi place yoga, lasă-o mai moale cu orele epuizante de cardio şi îmbrăţişează asanele. Cu cât îţi place mai mult ceea ce faci, cu atât răspunsul metabolic va fi mai bun. Pe scurt, nu aborda slăbitul că o pedeapsă.
Nu eşti convinsă încă? Hai să privim situaţia printr-o lentilă diferită. Dietele stresează organismul, deprivand corpul de anumite substanţe de care acesta are nevoie. Mai punem aici şi stresul generat de faptul că trebuie să te abţii şi să lupţi cu ispitele culinare, care te pândesc la tot pasul. Presiunea socială, care îţi cere să te încadrezi în anumite aşa-zise standarde ale frumuseţii, stresează şi ele. Iar stresul îngraşă, e dovedit ştiinţific!
Stresul cronic poate determina dezechilibre hormonale, îţi poate da peste cap toţi hormonii şi, implicit, îţi va încetini metabolismul. Adrenalină şi cortizolul îţi inundă organismul în perioadele de stres şi acestea pot scădea abilitatea organismului de a arde calorii, grăsimi şi zahararuri. În momentul în care eşti stresată, organismul suprimă nivelurile de leptina (hormonul care controlează saţietatea) şi le creşte pe cele de grelina (hormonul responsabil pentru senzaţia de foame), făcându-te să mănânci mai mult de cât ai nevoie.
Şi, că şi cum asta n-ar fi de ajuns, stresul îţi va da peste cap şi glicemia. În momentul în care eşti constant stresat/a de felul în care arăţi, organismul tău nu este capabil să regleze nivelul insulinei (hormonul care reglează glicemia), ceea ce poate duce la o depozitare mai mare a grăsimii în corp. Deci, relaxează-te!
Cum te poţi relaxa în timpul unui program de slăbit?
Pe lângă un stil de viaţă echilibrat din punct de vedere al alimentaţiei şi alegerea unei activităţi sportive care să te motiveze cu adevărat, iată câteva trucuri care te vor ajută să te relaxezi atât fizic, cât şi mental:
1. Acceptă-te şi iubeşte-te exact aşa cum eşti! Orice femeie e irezistibilă atunci când emană siguranţă de sine prin toţi porii. Starea de neîncredere în sine se vede mai inestetic decât surplusul de kilograme, se simte de la o poştă! Imaginează-ţi acum că trupul tău e un frumos bloc de marmură, ce aşteaptă să fie sculptat şi modelat. Dar, că orice opera de artă, necesită timp şi răbdare, nu-i aşa?
2. Din când în când, înlocuieşte ora de sport cu o ora…la spa! Nu e nevoie să cheltui sume colosale pe terapii de slăbit sau să apelezi la tot felul de terapii dureroase sau invazive. O simplă şedinţa de reflexoterapie, poate avea un efect benefic asupra metabolismului, îmbunătăţindu-ţi digestia. Dar ce-ai zice de o împachetare la cald cu alge sau cu ciocolată, urmată de un masaj energizant? Iar dacă problema corpului tău constă în retenţia de apă, te invităm la un drenaj limfatic. Masajul cu bambus este un alt exemplu de terapie care nu numai că te va relaxa, dar are şi efect anticelulitic.
3. Un corp armonios este rezultatul unei minţi echilibrate! De multe ori, grăsimea subcutanată poate fi o barieră de apărare, care e construită în primul rând mental. Există femei care s-au simţit sau au fost abuzate şi apoi se îngraşă şi nu îşi dau seama că fac acest lucru în mod inconştient, pentru a deveni neatrăgătoare, pentru a nu mai atrage atenţia asupra lor. Există momente în viaţă, când ducem lipsa de afecţiune, şi atunci găsim un refugiu în gustul dulce, în dulciuri, pentru a compensa lipsa de dulce din viaţă noastră. Sunt multe cazuri în care ne îngrăşăm pe fondul unei suferinţe. La centrul Shakti îţi propunem şedinţe de psihoterapie, terapie cranio-sacrală sau terapie florală Bach pentru a te ajută să “slăbeşti emoţional” în primul rând, să dai jos grăsimea suferinţei.

Aşadar, îmbrăţişează relaxarea! Acceptă faptul că slăbitul nu este doar o chestiune de ordin fizic, ci presupune o adevărată transformare lăuntrică a ta! Mai mult decât atât, îţi propunem să scoţi termenul “slăbit” din vocabularul tău, datorită conotaţiei sale negative. Hai să spunem şi să simţim că suntem într-un proces de transformare, de remodelare interioară şi exterioară! Parcă deja începi să te simţi mai relaxată, nu-i aşa ?

No Comments

Post A Comment