Centrul Shakti | Insomnia si Terapia Craniosacrala

Insomnia si Terapia Craniosacrala

Insomnia si Terapia Craniosacrala

Insomnia se traduce prin dificultatea de a adormi sau de a mentine somnul neintrerupt, precum si prin prezenta unui somn neodihnitor. Insomnia este o tulburare de somn grava, deoarece poate determina tulburari emotionale, tulburari de memorie, eficienta scazuta in munca, risc de accidente, boli cardiovasculare. De asemenea, insomniile pot fi si manifestari ale unor boli precum:
-Depresii si fobii
-Unele boli cardiace, de exemplu, insuficienta cardiaca
-Boli pulmonare (bronsita cronica, astm)
-Obezitate
-Dermatite de contact, exczeme cu prurit sever
-Durere – artroze severe, hernii de disc
-Boala de reflux gastroesofagian
-Unele boli neurologice
-Uz sau abuz de alcool, amfetamine, narcotice si nicotina

 

Care sunt cauzele insomniei?

Cel mai adesea, insomniile apar ca raspuns la stres sau la schimbare. Printre cele mai comune cauze ale insomniilor se numara evenimente neplacute sau factori inconjuratori precum:
-Evenimente traumatice precum bolile acute, accidentele sau interventiile chirurgicale sau evenimente cu repercursiuni negative asupra psihicului: deces in familie, despartire.
-Zborurile intercontinentale peste fusuri orare. Dupa o calatorie cu avionul este nevoie de o zi de adaptare pentru fiecare fus orar diferenta. Calatoria spre est este mai usor de suportat decat cea spre vest, deoarece adaptarea este mai usoara prin lungirea fazei circadiene, decat prin scurtarea ei.
-Munca in ture de noapte.
-Munca excesiva la computer.
-Somnul sau comportamentul de somn al partenerului (sforaitul).
-Unele medicamente cauzeaza insomnie, ca efect secundar – bronhodilatatoare, hormoni tiroidieni, corticosteroizi. In cazul in care insomnia este asociata cu un tratament medicamentos urmat, este indicat sa consultati medicul de familie.
-Factorii de mediu: lumina, zgomot, temperaturi extreme.
In cazul in care va confruntati cu insomnii, este recomandat sa realizati un jurnal de somn, timp de cateva saptamani. In acest jurnal veti nota:
-Cantitatea si calitatea somnului in raport cu: ora de culcare si de trezire, durata de timp necesara pentru a adormi, numarul trezirilor nocturne, perioadele de somn de peste zi.
-Alimentele de la masa de seara, ora mesei, consumul de alcool, cofeina si nicotina.

Terapia Craniosacrala ofera o alternativa viabila si non-invaziva in tratarea insomniei. Prin abordarea directa a sistemului nervos central se urmareste restabilirea unui flux normal al lichidului cefalorahidian (LCR) prin membranele craniene si invelisul dural al maduvei spinarii. Se amelioreaza productia si reabsorbtia LCR, se accentueaza eliminarea deseurilor metabolice de la nivelul sistemului nervos central si se asigura astfel o functionare optima a intregului sistem craniosacral, si, in special, o functionare imbunatatita a tuturor structurilor craniene.

Programeaza-te acum la o intalnire cu specialistii nostri la 0755069569!

No Comments

Post A Comment