Centrul Shakti | Endometrioza si negarea propriei feminitati – povestea Gabrielei

Endometrioza si negarea propriei feminitati – povestea Gabrielei

Endometrioza si negarea propriei feminitati – povestea Gabrielei

Ori de cate ori avem o suferinta fizica, inseamna ca avem ceva de aflat despre noi insine. Boala e uneori cel mai bun profesor.

Intr-un articol trecut, iti povesteam despre vindecarea aproape miraculoasa a unui caz de endometrioza in doar o sedinta de terapie craniosacrala. O sedinta a fost de ajuns pentru un declic emotional, persoana in cauza intelegand si integrand cauza reala, sufleteasca a suferintei ei.

In acest articol iti vom prezenta un alt caz de endometrioza, dar  care a parcurs si inca parcurge un drum diferit de vindecare. Cu totii suntem diferiti, astfel ca lectiile noastre de viata sunt si ele diferite.

Gabriela a fost diagnosticata in 2013 cu endometrioza, iar apoi a fost operata in 2014. Insa, dupa operatie, endometrioza a reaparut, ca un semnal din partea vietii ca ceva trebuia schimbat. De multe ori, boala fizica reapare sau apare sub alte forme, atunci cand nu rezolvam adevarata cauza care a dus la aparitia ei.

Pe Gabriela, aceasta suferinta fizica a ajutat-o sa se deschida catre terapii alternative, si totodata sa se cunoasca mai bine pe ea insasi. A inceput sa faca schimbari in alimentatia ei, sa frecventeze cursurile de Theta Healing, Mindfullness Meditation si Hatha Yoga si, la sugestia bunei noastre colege Cristina, a ajuns sa incerce si terapia craniosacrala.

Desi ma simteam bine in urma sedintelor de Theta Healing, la terapia craniosacrala am simtit multa liniste si pace”, isi aminteste Gabriela. “La prima sedinta am ajuns simtind presiune in partea dreapta, dar in urma terapiei am avut senzatia ca zona respectiva se relaxeaza si parca se fluidiza.”

Florian Raducu, specialistul nostru in terapie craniosacrala imi confirma senzatia traita de pacienta sa: “In momentul in care am inceput sa lucrez asupra tensiunilor din sfera aparatului genital, am simtit ovarul drept ca un bob de mazare, foarte tare, foarte tensionat, dar spre finalul sedintei  chistul emotional din zona respectiva parea ca si cum s-a fluidizat. Deschiderea pacientei a fost una progresiva, astfel ca am simtit tipare de tensiune in coloana, in nervii periferici din coloana, din zona lombara, nervi care coordoneaza sfera genitala, dar si un traumatism sau o inflamatie a osului sacru.”

La fel ca si in cazul precedent, Gabriela, copil fiind, a asistat la certuri intre parintii ei, intre bunicii ei, ceea ce a dus la o negare sau o inabusire a propriei feminitati si la o perspectiva pesimista asupra vietii. Atunci cand vezi astfel de tipare negative in familie, iti doresti sa nu le repeti in relatiile tale, astfel ca iti negi feminitatea, construiesti un zid in jurul tau astfel incat nimeni sa nu il poata darama. Or, feminitatea presupune trairea vulnerabilitatii si a abandonului, a increderii totale in partener.

Realizand aceste lucruri, Gabriela a avut o adevarata descarcare emotionala in timpul primei sedinte, iar dupa 4 sedinte deja se simte mult mai bine, tensiunea aproape s-a evaporat. Are mai multa energie, vitalitate si multe lucruri s-au schimbat in bine in viata ei. In ambele cazuri am vazut cum reconectarea cu propria feminitate, aduce in viata acea energie creativa, necesara pentru a genera schimbari, fie ca vorbim de intalnirea persoanelor potrivite, de a demisiona dintr-un job care nu rezoneza cu adevarata natura sau de o schimbare a perspective.

Spuneam in articolul precedent ca suferintele din zona genitala au la baza trairea unor relatii conflictuale cu parintii, cu partenerul, cu tot ce tine de sfera sociala sau chiar cu propria feminitate. In acest caz, a fost vorba si de iertarea si integrarea relatiei conflictuale cu parintii, dar si reconectarea cu sine insasi si cu propria feminitate. Daca suntem suficient de deschisi, bolile sunt prezente in viata noastra, pentru a trage un semnal de alarma asupra comportamentelor, emotiilor si gandurilor noastre. Odata ce intelegem aceste legaturi, drumul spre vindecare e pe jumatate parcurs.

Daca ai fost inspirat de povestea Gabrielei, poti urmari pagina sa de facebook (https://www.facebook.com/EndoLady/), special creata pentru a impartasi cazuri reale, sfaturi,studii etc. in speranta ca asa vei putea gasi si tu raspunsul la framantarile tale. In curand, Gabriela va deschide primul ONG din Romania, pentru a mediatiza si pentru a oferi informare asupra acestei maladii, despre care, la momentul actual, se cunosc atat de putine lucruri.

 

No Comments

Post A Comment