Centrul Shakti | Descopera-ti puterea latenta de vindecare prin Seiki Meridian Shiatsu

Descopera-ti puterea latenta de vindecare prin Seiki Meridian Shiatsu

Descopera-ti puterea latenta de vindecare prin Seiki Meridian Shiatsu

A fi terapeut este mai mult decat o simpla meserie, este un mod de viata. Frumusetea acestei meserii rezida in faptul ca mereu patrunzi tot mai adanc in misterul  complexitatii fiintei umane, dar in primul rand ajungi sa te cunosti pe tine insuti tot mai bine. Ajungi la o intelegere mai profunda asupra cauzelor reale ale bolilor si asupra legaturii trup-minte-spirit.

Intelegi, cu timpul, ca nu poti vindeca pe altii, decat atunci cand recunosti si trezesti propria ta putere de vindecare, capacitate pe care o avem cu totii latenta.

Indiferent de terapia pe care o practici, te invitam sa descoperi Seiki Meridian Shiatsu, o metoda ce te va ajuta sa trezesti nu numai propria ta capacitate de vindecare, ci si pe cea a pacientului tau. Practic, vorbim de o vindecare la un alt nivel, mai profund.

Despre Shiatsu stim ca este o terapie ce foloseste aplicarea  presiunii cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura (punctele situate de-a lungul meridianelor energetice). Este, daca vreti, o forma de acupunctura fara ace. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masajul clasic suedez. Cum functioneaza shiatsu? Presiunea exercitata asupra punctelor specifice de pe meridiane stimuleaza organismul sa produca propriile substante cu rol antialgic, numite „endorfine”. Acestea sunt secretate in creier si ofera senzatia „de bine”, inlesnind procesul de vindecare. Boala apare deci ca urmare a dezechilibrelor energetice existente la nivelul meridianelor.
Seiki este energia primordiala ce exista inca dinaintea creatiei,energia pura, neseparata inca in lumea dualitatii (yin-yang, noapte-zi, exces-deficit etc), care accepta si integreaza totul. Astfel, Seiki Shiatsu presupune conectarea ta ca terapeut la aceasta energie primordiala, cat si ghidarea pacientului pentru a se bransa la aceasta sursa inepuizabila de energie. Asadar, Seiki reprezinta puterea de vindecare interioara, disponibila fiecarei finite umane, iar Shiatsu este instrumentul prin care accesam aceasta energie. Pentru ca fiinta umana este un complex trup-minte-spirit, vindecarea are loc pe toate nivelele, ele fiind strans interconectate.

Aceasta tehnica te va conduce dincolo de nivelul bi-dimensional in care percepem starea de sanatate si de boala. Vei trece dincolo de conceptele logice “deficit de energie-exces de energie”, “deficit/exces de Yang/Yin”, Ki directionat Pozitiv- Ki directionat Negativ”.

Vei invata o abordare detasata, in care accepti suferinta pacientului, fara a o judeca sau  cataloga in vreun fel si chiar fara a incerca sa vindeci. Te detasezi de ideea ca tu esti vindecatorul,idee care vine tot din ego. Pur si simplu ii arati pacientului calea spre a accesa propriile resurse de vindecare. Imbunatatind fluxul de energie ce circula prin meridiane, automat toate contracturile, tensiunile si durerile asociate diferitelor afectiuni se vor “topi”.

Daca ti-am trezit interesul, te asteptam la cursul nostru de Seiki Meridian Shiatsu din toamna.

Cand?

9,10,11 septembrie: 9.30-17.30

Ce vei invata?

1.Seiki Do In –antrenament pentru perceperea si accesarea Ki (energiei interne) si meditatie

2.Kata – tratamentul corpului fizic

3.Seiki Shiatsu directionat spre problemele spatelui si a lombarului

Investitia ta:

225 eur (include materialele de curs si diploma de certificare de la Asociatia Internationala de Seiki Meridian Shiatsu)

Unde?

Cursurile vor avea loc intr-un ambient zen, in cadrul Centrului Shakti.

Inscrieri la: centrulshakti@gmail.com sau la nr. de telefon 0755 069 569

Despre trainer:

Maestrul Tzvika Calisar este un terapeut Shiatsu si preda aceasta tehnica inca din 1985. Cercetarile sale si experienta sa ca profesor l-au condus catre dezvoltarea conceptului de Seiki Meridian Shiatsu. Este, de altfel, fondatorul si profesorul Asociatiei Internationale de Seiki Meridian Shiatsu, ce are centre in diverse tari din Europa, America, Australia si Noua Zeelanda.

Calisar a studiat Shiatsu in Tokyo la scoala  Namikoshi Shiatsu, urmand apoi cursurile de  Zen Shiatsu cu maestrul Masunaga.  Intre 1987 si 1990 a practicat Shiatsu in Kyoto. Urmatorul deceniu din viata sa a fost dedicat construirii unei retele de clinici Shiatsu, concomitent cu predarea acestei tehnici in Europa.

S-a reintors in Tokyo in perioada 2001-2007 pentru a preda studentilor sai din Japonia, urmarind  totodata sa dezvolte o curricula internationala de programe Shiatsu. Pe langa aceasta, s-a implicat in publicarea a diverse articole despre aceasta terapie, despre diagnosticul pe meridiane dar si traducerea unor carti de Shiatsu.
Interactiunea sa cu divesi pacienti, profesori, terapeuti si studenti din toata lumea, au conferit o viziune unica cercetarii sale, de aici pornind abordarea unei noi perspective: Seiki Shiatsu.

 

No Comments

Post A Comment