Centrul Shakti | Cursul de Tongshu la Centrul Shakti

Cursul de Tongshu la Centrul Shakti

Cursul de Tongshu la Centrul Shakti

În ce constă o şedinţă de Tongshu

„O parte yin, o parte yang – acesta este Tao”

proverb chinez

O sedinţă completă de Tongshu cuprinde patru părţi – numite piloni – două folosesc tehnici în care corpul rămâne imobil iar două utilizează mişcarea.

Acestea sunt, în ordine :

  • pregătirea pentru drum,

  • încălzirea completă,

  • acumularea de energie şi

  • dansul interior.

Fiecare şedinţă de Tonghu reprezintă paşi pe drumul către Armonie, de aceea avem nevoie mai întâi de o pregatire.

Care pregătire se face printr-o meditaţie simplă, în care lăsăm deoparte grijile obişnuite, întoarcem atenţia către interior , luăm contact cu corpul nostru şi nu în ultimul rând ne bucurăm de experienţa liniştii care se asează uşor în fiinţa noastră.

Odată pregatirea încheiată, începem prima secvenţă de mişcare, în care ne adresăm articulaţiilor cu exerciţii specifice, special create pentru deblocarea acestora, păstrarea mobilităţii şi armonizarea fiecareia dintre ele cu întregul corp.

Pilonul III este reprezentat de acumularea de energie, care se realizează prin exerciţii izometrice împrumutate din Qigong. Denumirea chineză este „Zhan Zhuang”, ceea ce în traducere ar însemna „să stai precum un copac”. Posturile fixe sunt o cale rapidă pentru a ridica nivelul energetic al corpului. Deoarece în doar câteva minute de practică încarcarea energetica este formidabilă, ele sunt folosite cu precădere în artele martiale, dar şi în practicile medicale, pentru a crea un corp sănătos.

Dansul interior este denumirea ultimului pilon al şedintei de TongShu şi este o metaforă pentru curgerea lină a energiei prin meridiane. Dacă în pilonul anterior am acumulat o anumită cantitate de energie acum vom proceda la distribuirea acesteia prin întreg corpul, hrănindu-l şi ajutând acolo unde este cazul la refacerea structurilor sale.

poza-andu-site

Andu Guinea – 47 ani

– Kinetoterapeut

  • Fondatorul sistemului Tongshu (Qigongul Armoniei)

  • incepe studiile despre metodele non-invazive de mentinere a sanatatii in 1982 ;

  • Face primii pasi în Qigong la varsta de 17 ani, cu profesorul sau de sport, Liviu Nanu, continua apoi cu Maestrul Song Yong, iar în final cu echipa Wudangshu.

  • Activitatea sa a fost puternic influentata de contactul cu invataturile Dr. Yang Jwing-Ming, acestea dechizandu-i noi orizonturi si ajutandu-l sa intre in profunzimea acestei arte milenare.

Tongshu este un sistem in care elementul principal il constituie conceptul de armonie, indiferent de nivelul la care se manifesta aceasta – individual, social sau universal.

Prima etapa in intelegerea si exersarea armoniei este proiectia acesteia la nivel fizic, ceea ce se traduce prin sanatate.

In aceasta lumina, Tongshu reprezinta abilitatea de a aplica tehnicile adecvate (shu) pentru a restabili armonia (tong).

Aceasta abilitate este data de capacitatea de a echilibra in mod adecvat fiecaree dintre laturile finite noastre, astfel incat acestea sa poata lucra impreuna in cel mai firesc mod posibil.

Cursul lui Andu va avea loc joia ora 18:00!

No Comments

Post A Comment