Centrul Shakti | Cum te ajuta reflexoterapia sa iti imbunatatesti digestia

Cum te ajuta reflexoterapia sa iti imbunatatesti digestia

Cum te ajuta reflexoterapia sa iti imbunatatesti digestia

Vara este foarte ușor să ne deshidratăm din cauza căldurii, iar deshidratarea conduce,  printre altele, la constipație și probleme digestive.

Pe lângă recomandările generale, de a bea suficientă apă, de a consuma cât mai multe fructe,  și legume în stare crudă, de a antrena musculatura abdominală și de a evita efortul fizic în aer liber când arde soarele, iată cum ne poate ajuta reflexoterapia să scăpăm de constipație.

Pentru început, trebuie să știi că reflexoterapia se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene.Reflexul este un din funcțiile sistemului nervos, cu ajutorul căruia se reglează relațiile dintre organe, dar și relația organismului cu mediul înconjurător. Însă este greșit să afirmăm că reflexologia stimulează un anumit organ, ea stimulează reflexul care se închide în respectivul punct. Rolul reflexoterapiei este unul preventiv, de optimizare a funcțiilor organismului și de stimulare a procesului de vindecare.

Să luăm exemplul doamnei D., care a ajuns la centrul Shakti, pentru a se trata de durerile de cap. De multe ori, migrenele sunt legate de o deficiență la nivelul ficatului, corelate și cu o digestie slabă. În urma celor 20 de ședințe de tratament recomandate, durerile de cap ale doamnei D. au scăzut ca frecvență și intensitate, însă sesiunile de reflexoterapie au mai avut un efect remarcabil. Doamna D. A avut parte și de o neașteptată scădere în greutate, la o vârsta înaintată, în care e mai greu să slăbești, pentru că metabolismul e mai lent.Practic, reflexoterapia a ajutat-o la reglarea digestiei, eliminarea constipației și implicit accelerarea metabolismului.

Masajul reflexogen poate fi benefic în atenuarea diferitelor afecțiuni digestive, de la gastrite și enterocolite, până la ulcer, esofagite de reflux, hemoroizi etc. În cazul constipației, specialistul nostru în reflexoterapie, Narcis Bădescu,  îți va recomanda și o cură cu ceaiuri diuretice, pentru a maximiza efectul terapiei. Trebuie să știi și că durerea pe care o vei simți la apăsarea zonelor sensibile este direct proporțională cu vechimea și gravitatea afecțiunii organului respectiv. De asemenea, numărul de ședințe diferă în funcție de gravitatea problemei. Se recomandă un pahar de apă înainte și un pahar de apă după finalizarea terapiei, pentru a stimula eliminarea toxinelor. Dimineața, la trezire, se poate consuma apă călduță sau ceai.

Bucură-te de un foc digestiv mai bun și un metabolism accelerat cu ajutorul reflexoterapiei!

No Comments

Post A Comment