Centrul Shakti | Cum sa intelegem si sa vindecam afectiunile bebelusilor cu ajutorul terapiei craniosacrale

Cum sa intelegem si sa vindecam afectiunile bebelusilor cu ajutorul terapiei craniosacrale

Cum sa intelegem si sa vindecam afectiunile bebelusilor cu ajutorul terapiei craniosacrale

Te-ai gandit vreodata ca momentul nasterii bebelusului tau poate avea un impact nebanuit asupra starii de sanatate a micutului? Stiai ca alergiile alimentare, virozele respiratorii, colicile, hiperactivitatea si alte suferinte fizice ale copilului pot aparea ca urmare a unei nasteri dificile, cu complicatii?

Ca proaspata mamica, e foarte dificil sa-ti vezi bebelusul plangand si sa nu stii de ce sau ce sa faci ca sa se simta mai bine. Cateva sedinte de terapie craniosacrala te vor ajuta sa iti intelegi mai bine copilul, si chiar pe tine insati! In plus, suferintele copilului se vor atenua considerabil.

De multe ori, problemele de sanatate ale bebelusului pot avea ca si radacina chiar anxietatile, emotiile sau tensiunile mamei din timpul perioadei intrauterine sau a travaliului. O cezariana de urgenta  sau o nastere naturala complicata, prin folosirea forcepsului, pot sta la baza problemelor. Lipsa oxigenului la nastere sau circularea de colon ombilical (infasurarea unica sau multipla a cordonului in jurul unor segmente ale fatului  cum ar fi gatul, trunchiul, membrele)  sunt complicatii ce pot sta la baza diferitelor sensibilitati senzoriale, cum ar fi si ADHD. In astfel de cazuri, terapia craniosacrala ajuta la vindecarea atat fizica, cat si emotionala.

Iata cateva afectiuni/probleme pe care le poti rezolva cu ajutorul terapiei craniosacrale:

-constipatie;

-reflux gastro-esofagian;

-colici;

-tulburari ale somnului;

-dureri cauzate de cresterea dintilor;

-intarzaieri in dezvoltarea fizica si mentala a copilului, dificultati cognitive, intarzaiere in deprinderea mersului, in vorbit etc.

-probleme ce tin de alaptare.

Cum functioneaza terapia craniosacrala la bebelusi?

Cu siguranta te intrebi cum o terapie atat de blanda, reuseste sa rezolve atatea afectiuni, doar prin intermediul unei atingeri cu o presiune nu mai mare decat o moneda de 50 de bani si a componentei de eliberare somato-emotionala.

Terapia craniosacrala consta in eliberarea tensiunilor din sistemul meningeal si „deblocarea” oaselor intepenite, ceea ce duce la normalizarea functiei de asimilare, functiei de drenare astfel ca afectiunile sunt seminificativ atenuate. Sechelele legate de hipoxie (lipsa oxigenului la nastere), reduc fluxul sangvin de la artere la partea inferioara a creierului, insa terapia craniosacrala poate restabili curgerea normala a fluxului sangvin.

De fapt, terapia lucreaza direct cu sistemul nervos, cu „panoul de comanda” al organismului, astfel ca multe afectiuni pot fi atenuate prin simpla „reglare” a curgerii lichidului cefalo-rahidian. Orice tensiune care exista in sistemul craniosacral al copilului, de la cap, pana la osul sacru, cauzeaza probleme si dificultati, insa eliberand acele tensiuni, vor disparea si simptomele aferente.

Stresul asociat cu suferintele nou-nascutului, provocarile maternitatii, depresia post-natala pot de asemenea fi atenuate cu ajutorul terapiei cranio-sacrale. Este fascinanta conexiunea dintre mama si copil, mai ales cand acesta este micut. Pe masura ce mama explica terapeutului despre experienta nasterii, copilul adesea preseaza sau directioneaza inconstient terapeutul catre zona unde rezida acele tensiuni.

Chiar daca pare de necrezut, toate traumele fizice si psihice asociate unei nasteri dificile, vor afecta viitorul adult. Terapia craniosacrala e o forma blanda, noninvaziva pentru a corecta potentialele deficiente sau tensiuni, ce mai tarziu pot da nastere la complicatii mai grave.

 

No Comments

Post A Comment