Centrul Shakti | Cum prevenim aparitia ridurilor si „instalarea” lor definitiva?

Cum prevenim aparitia ridurilor si „instalarea” lor definitiva?

Cum prevenim aparitia ridurilor si „instalarea” lor definitiva?

Ridurile nu asculta de varsta  biologica. Tot mai des, vedem cazuri de persoane tinere, de 20-25, care deja sunt „amprentate” de riduri. Preferinta pentru un bronz perfect, fie el obtinut la soare sau la solar, alimentatia haotica si tot mai procesata, somnul insuficient, poluarea sunt doar cativa dintre factorii care duc la o aparitie prematura a ridurilor.

Ce declanseaza aparitia ridurilor?

In primul rand, trebuie sa intelegem ca ridurile sunt de fapt cute, crestaturi sau zone brazdate care apar pe suprafata pielii odata cu inaintarea in varsta, fiind cele mai importante semne de imbatranire, alaturi de liniile fine, pigmentarea si pierderea fermitatii pielii.

Atunci cand intelegem ce cauzeaza ridurile, putem lua masuri specifice de ingrijire pentru a le preveni.

Expunerea indelungata la radiatii solare  determina o deteriorare a colagenului, ducand la ridarea pielii. In plus, razele ultraviolete cresc productia de pigment la nivelul pielii, deci favorizeaza pigmentarile inestetice si distrug fibrele elastice ale pielii, facand-o mai susceptibila aparitiei ridurilor.

-Dar nu numai soarele e singurul responsabil, frigul poate la randul sau determina o scadere a circulatiei la nivelul tegumentului facial, ducand la inchiderea temporara a vaselor periferice, ceea ce impiedica o eliminare eficienta a toxinelor.

-Un alt factor natural ce conduce la ridarea pielii este expunerea la temperaturi crescute cu umiditate scazuta, ce determina deshidratarea pielii.

-De asemenea, vantul excesiv conduce la uscarea pielii.

fumatul este un alt factor de risc, intrucat afecteaza capacitatea pielii de a produce colagen.

alimentatia haotica, fumatul, alcoolul, stresul, poluarea duc la formarea radicalilor liberi, care declanseaza  formarea ridurilor prin activarea metaloproteinazelor, ce descompun colagenul.

Cum prevenim aparitia ridurilor?

Demn de retinut, colagenul si elastina sunt cei 2 factori responsabili de tineretea pielii, ce scad odata cu varsta. Astfel,  metodele de preventie au ca scop stimularea colagenului si a elastinei, pe langa un stil de viata corespunzator, ce presupune somn suficient, renuntarea la fumat, administrarea de vitamine antioxidante, o alimentatie echilibrata, combaterea stresului etc.

Pe langa ingrijirea tenului acasa, ce are in vedere folosirea unor produse adecvate de ingrijire a pielii, noi iti propunem Lifting Code, de la Bioline,un tratament  indicat pentru tenul matur, pentru pielea terna si lipsita de fermitate, deshidrata dar si pentru persoanele care se confrunta cu  primele riduri sau linii fine.

Tratamentul consta, pe langa pasii clasici de curatare si tonifiere, in executarea unui masaj cu efect de lifting, ce are ca rol cresterea elasticitatii pielii. Aplicarea serumului concentrat are ca rol refacerea straturilor de suprafata ale epidermului, hidratarea si umplerea ridurilor si liniilor de expresie. Emulsia completeaza efectul serumului, prin efectul de lifting. Insa „vedeta” tratamentului este masca lifting Biomatrix, pe baza de fibre de colagen solubile, peptide si fibre naturale de colagen, ce ajuta la stimularea de colagen nou dar si la absorbtia ingredientilor aplicati in prealabil.

Daca doresti sa previi ridurile, iti recomandam acest tratament o data la 2 saptamani, pe parcursul a 5 sedinte, si, binenteles, o ingrijire temeinica acasa.

Daca tenul tau este deshidratat, lipsit de fermitate si cu semne clare de imbatranire, iti sugeram un tratament soc, de 5 tratamente in decurs de 1-2 saptamani. Binenteles urmeaza si o faza de mentinere, cu un tratament o data la 2-3 saptamani, in functie de sfatul specialistei noastre in cosmetica.

In ceea ce priveste ingrijirea acasa, se recomanda folosirea unei creme nutritive cu efect de umplere, in cazul tenului  uscat, deshidratat sau a ridurilor adanci; a unei creme hidratante pentru tenul tern, a unei creme pentru ochi si buze pentru estomparea liniilor fine din aceste zone si a unui ser pe baza de acid hialuronic cu efect de biorevitalizare in profunzime.

Lifting Code este un tratament marca Bioline, un brand cu care noi, cei de la centrul Shakti, rezonam foarte mult, datorita produselor cosmetice sigure, care pastreaza si fructifica puritatea si eficienta ingredientelor naturale, fara a contine parabeni si conservanti.

Bucura-te de un ten tanar si sanatos!

No Comments

Post A Comment