Centrul Shakti | Centrul Shakti va invita la Tai Chi

Centrul Shakti va invita la Tai Chi

Centrul Shakti va invita la Tai Chi

Centrul Shakti va propune un moment de infrumuseţare interioară prin armonizare energetică a minţii, spiritului si corpului cu mediul inconjurător fie el natural sau social.

cover fb-01

TAI CHI cu MIHAI LEONARD este reţeta câştigatoare în obţinerea unei stări de bună dispoziţie şi optimism cu care să debutaţi într-o zi de activitate cotidiană şi cu un mental tonic şi ferm.

Mihai-Leonard este o persoană caldă, cu o energie pozitivă, lasând ca starea lui de bine să devină contangioasă pentru toţi cursanţii orelor sale de TAI CHI.

Atmosfera armonioasă şi caldă care guvernează orele pe care le conduce se datorează experienţei de peste 15 ani ca şi cadru didactic în învăţamântul superior de educaţie fizică şi sport, dar şi a unei activităţi neîntrerupte de aproape 30 de ani în artele marţiale fiind deţinatorul gradaţiei de 7 duan în WUSHU-KUNGFU deţinând calificarea de antrenor internaţional cu diplomă de la CHINESE WUSHU ASSOCIATION şi titlul de ANTRENOR EMERIT.

11182792_100667650268796_3738652027421003476_o

Disciplina pe care o predă şi anume TAIJIQUAN (TAI CHI) este în primul rând una accesibilă oricărei persoane, indiferent de vârstă, sex sau condiţie fizică. Mişcările sunt executate într-un ritm lent, urmărind de obicei traiectorii circulare în care activitatea externă (mişcările corpului sau ale segmentelor) este în perfectă coordonare cu activitatea internă(reprezentată de procesul respirator).

TAIJIQUAN se poate traduce în limba română ca fiind *BOXUL SUPREMEI PERFECŢIUNI* şi face parte din aşa numitele stiluri interne ale artelor marţiale chinezeşti (WUSHU-KUNGFU)

Specificul stilurilor interne şi al TAI CHI-ului implicit, este acela că practicantul, în timpul exersării mişcărilor, ce reprezintă un alfabet codificat al unor tehnici de luptă, îşi lasă mintea să se umple de un vid ce are rolul de a face posibilă captarea energiei universale şi de a o fluentiza de-a lungul meridianelor enrgetice din corp, stimulând în acelaşi timp şi activitatea CHAKRELOR.

O practică constantă a formelor de TAI CHI are efecte remarcabile în menţinerea unei stări optime de sănătate,având totodată şi rol profilactic, dar şi ca metodă de recuperare în cazul anumitor maladii sau chiar accidente vasculare. Este,de asemenea, o eficientă metodă de relaxarea având efect aproape imediat în combaterea stress-ului, îmbunătăţind activitatea sistemului nervos.

Mişcările din TAI CHI acţionează sistemul musucular şi articular într-o manieră unică impunând o respiraţie ritmică care apelează în cele din urmă la diafragmă, impulsionând circulaţia sângelui şi a limfei reducând astfel echimozele având un efect pozitiv asupra stimulării sistemului cardio-vascular şi respirator. Aceleaşi efecte pozitive se manifestă şi asupra sistemului osos, muscular, articular şi chiar digestiv.

Tocmai de aceea vă aşteptăm la Centrul Shakti să descoperiţi singuri toate aceste efecte pozitive pentru sănătatea dumneavoastră, dar şi starea de bine, relaxarea, energizarea şi acel tonus excelent de care cu toţii avem nevoie, iar pentru noi cea mai mare mulţumire va fi lumina zâmbetului pe care îl veţi avea după orele de TAI CHI cu MIHAI LEONARD.

VA AŞTEPTĂM!

No Comments

Post A Comment