Centrul Shakti | Ce este drenajul limfatic si de ce este necesar

Ce este drenajul limfatic si de ce este necesar

Ce este drenajul limfatic si de ce este necesar

Ce este drenajul limfatic si de ce este necesar

drenaj 3

Circulatia limfatica are in organism rolul de transportator al reziduurilor. Daca exista defectiuni în sistem din cauza modului de viata nesanatos, lumea noastra interioara „innebuneste”. Lipsa de exercitiu determina, de asemenea, ingreunarea circulatiei limfatice, slaba circulatie a sangelui si în particular drenajul limfatic defectuos. Astfel organismul acumuleaza din ce în ce mai multa apa, celulele degenereaza, pielea imbatraneste si se lasa, ducand la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.

In general, se apeleaza la efectuarea unor sedinte de masaj de drenaj limfatic in cazul unei mamectomii insotite de extractia ganglionilor limfatici axilari, situatie in care apare fenomenul numit “brat gros”: membrul superior isi mareste volumul deoarece limfa nu mai trece prin lantul ganglionar si se acumuleaza in brat. In cazul acesta este obligatorie efectuarea unui masaj de drenaj limfatic. Acelasi lucru este valabil atunci cand ganglionii limfatici inghinali sunt extrasi si apare fenomenul numit “elephantiasis”: membrul inferior creste in volum, efectuarea unui masaj de drenaj limfatic fiind absolut necesara.

Importanta unui drenaj limfatic corespunzator merge mult peste rolul sau de eliminare a reziduurilor. Limfa actioneaza de asemeni ca un filtru al tesuturilor: distruge bacteriile si toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate in ganglionii limfatici. De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sanatatii corpului.

In ce consta procedura de drenaj limfatic

Procedura consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism in timpul procesului de sinteza celulara. Reducerea drenajului limfatic si a circulatiei sangelui determina acumulari de grasime, tesutul conjunctiv isi pierde elasticitatea, aparand astfel imperfectiuni si denivelari ale pielii. Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca muschii sa se contracte, tesutul conjunctiv sa fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.

Sistemul Limfatic este responsabil pentru echilibrul corect de lichid din sange si in tesuturile ale corpului uman. Limfa este fluid principal de tesuturi, celule care isi exercita puterea si retragerea multor produse metabolice. Dupa care, cele mai multe limfatice prin capilarele ajung in sange mai departe, iar restul merge la vase limfatice. Aici ea permite produselor de deseuri de celule si organisme patogene, cum ar fi bacteriile, sa plece prin intermediul ganglionilor limfatici, astfel tehnica de pre-masaj nu permite infectiilor sa treaca in sange. Apoi, se duce la vene. Inima nu este pentru pomparea limfatica in mod direct, ea se deplaseaza prin vasele numai cu ajutorul contractiilor musculare. Acesta este motivul pentru care exercitii fizice si masaj, este atat de important pentru drenaj limfatic corespunzător si creste capacitatea organismului de a rezista bolii. Aratata aici tehnica de masaj faciliteaza circulata limfatica in directia inimii, de unde acesta incepe sa circule liber pe tot corpul.

drenaj 2

Efectele masajului de drenare limfatica se vor face imediat simtite prin:

intarirea sistemului imunitar datorita stimularii ganglionilor limfatici,

dinamizarea circulatiei limfei în spatiile intercelulare,

accelerarea curentului limfatic si eliminarea rapida a reziduurilor toxice,

antrenarea toxinele care blocheaza procesele fiziologice,

intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp,

usurarea transportului acizilor grasi si al colesterolului,

intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de pana la 10-15 ori !

Un masaj de drenaj limfatic poate fi indicat cu succes si in cazul persoanelor care au probleme de circulaie sanguina, carora li se umfla picioarele dupa o zi de lucru, dupa mers prelungit sau dupa o perioada mai mare de stat in picioare. Exista variantele: masaj de drenaj limfatic general si masaj de drenaj limfatic partial, in functie de zona afectata.

drenaj

No Comments

Post A Comment