Centrul Shakti | In ce consta o sedinta de Tongshu

In ce consta o sedinta de Tongshu

In ce consta o sedinta de Tongshu

În ce constă o şedinţă de Tongshu

„O parte yin, o parte yang – acesta este Tao”

Proverb chinez

O sedinţă completă de Tongshu cuprinde patru părţi – numite piloni – două folosesc tehnici în care corpul rămâne imobil iar două utilizează mişcarea.

Acestea sunt, în ordine :

  • pregătirea pentru drum,

  • încălzirea completă,

  • acumularea de energie şi

  • dansul interior.

Fiecare şedinţă de Tonghu reprezintă paşi pe drumul către Armonie, de aceea avem nevoie mai întâi de o pregatire.

3

Care pregătire se face printr-o meditaţie simplă, în care lăsăm deoparte grijile obişnuite, întoarcem atenţia către interior , luăm contact cu corpul nostru şi nu în ultimul rând ne bucurăm de experienţa liniştii care se asează uşor în fiinţa noastră.

1

Odată pregatirea încheiată, începem prima secvenţă de mişcare, în care ne adresăm articulaţiilor cu exerciţii specifice, special create pentru deblocarea acestora, păstrarea mobilităţii şi armonizarea fiecareia dintre ele cu întregul corp.

2

Pilonul III este reprezentat de acumularea de energie, care se realizează prin exerciţii izometrice împrumutate din Qigong. Denumirea chineză este „Zhan Zhuang”, ceea ce în traducere ar însemna „să stai precum un copac”. Posturile fixe sunt o cale rapidă pentru a ridica nivelul energetic al corpului. Deoarece în doar câteva minute de practică încarcarea energetica este formidabilă, ele sunt folosite cu precădere în artele martiale, dar şi în practicile medicale, pentru a crea un corp sănătos.

5

Dansul interior este denumirea ultimului pilon al şedintei de TongShu şi este o metaforă pentru curgerea lină a energiei prin meridiane. Dacă în pilonul anterior am acumulat o anumită cantitate de energie acum vom proceda la distribuirea acesteia prin întreg corpul, hrănindu-l şi ajutând acolo unde este cazul la refacerea structurilor sale.

6

No Comments

Post A Comment