Centrul Shakti | Care sunt unele mituri comune si conceptiile gresite despre celulita?

Care sunt unele mituri comune si conceptiile gresite despre celulita?

Care sunt unele mituri comune si conceptiile gresite despre celulita?

Care sunt unele mituri comune si conceptiile gresite despre celulita?

celul3


 Numeroase mituri si conceptii gresite despre celulita au fost popularizate în presa scrisă, mass-media şi internet..În primul rând, celulita nu este o boala. aşa cum sa explicat mai sus, aceasta se datorează structurii camerelor de grăsime a celule sub piele. În al doilea rând, deşi pielea este bogat vascularizata, celulita nu este cauzata de vasele de sange deteriorate. În plus, celulita nu este cauzata de o slăbire a capilarelor sau o circulaţie scăzuta în zona subcutanată. Unele surse au sugerat că celulita este o boala limfatica sau o stare hormonala anormala, dar nu există nici un suport ştiinţific pentru această afirmaţie. Cu toate acestea, limitările de la libera circulaţie şi de scurgere de lichide poate contribui la aparitia celulitei. De asemenea, ipoteze care spun ca celulita este o urmare a lipsei de reacţie lipolitica a organismului, ceea ce înseamnă capacitatea de a defalca grasimea pentru a fi utilizata drept combustibil, nu a fost susţinută de ştiinţă.

 Celulita este ereditara?


 Deoarece structura ţesutului subcutanat de grăsime este tipic feminina, întrebarea ar trebui să fie, de fapt este depunerea de grasime ereditara. Deşi procentul exact nu este pe deplin clarificat în cercetare, există o componentă semnificativă ereditara la depunerile de grasime.

 Nu in toate ţările femeile au celulita?
 Se pare că celulita este observabila la femeile de toate rasele. Studii care implică femeile din China, Africa de Sud, Egipt, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Afganistan, Rusia, Japonia, Thailanda şi Indonezia au raportat toate celulita la femei.

 De ce celulita afecteaza unii oameni mai mult decât alţii?
Există variaţii mari în anatomia pielii de la persoana la persoana. Femeile au cantităţi inegale de grasime subcutanata, precum şi grosime variabilă şi densitate in derm si straturile pielii.

De ce femeile care pierd mult in greutate încă mai au celulita?
 Celule de grăsime nu se modifca cu o pierdere in greutate. Pentru ca pielea sa aiba o adaptare optima atunci cand pierde in greutate, este recomandabil ca aceasta să fie progresivă şi nu cu extreme. De asemenea, elasticitatea pielii este foarte buna până la vârsta de 35-40 de ani.Fibrele de colagen si elastice se pot retrage cel mai bine la volume mai mici (de la pierderea de grăsime) inainte de această vârstă cronologică.

Liposucţia sau chirurgia reduce celulita?
Dimpotrivă!  Liposuctia nu are foarte mare succes in tratarea celulitei si poate inrautati aspectul pielii alveolate.

 Cremele cu continut de aminofilina reduc celulita?
Aminofilina, cofeina si theophyilline sunt membri ai unui grup de biochimice cunoscut sub numele de methyxanthines prezente în multe creme anticelulitice. Aceşti agenţi biologici pot îmbunătăţi capacitatea organismului de defalcare a grasimii stocate, un proces numit lipoliza. Cu toate acestea, atunci când este aplicata local pe piele, este recomandata o pregatire cu orice alt produs pentru ca aceasta să fie capabila să penetreze pielea şi dermul şi sa ajunga la tesutul adipos ţintă înainte de a fi absorbită de ţesut. Pentru a fi eficiente ar trebui să aibă o concentraţie suficientă (în stratul de grăsime subcutanat), pentru o perioadă de timp mare, altfel va fi ineficienta eliminarea celulitei. Pentru creme anticelulitice eficienta, va rugam sa discutati cu specialistii nostri care cunosc aceasta problema si va pot recomanda cele mai bune produse. Cum sa va masati corpul, in imaginea de mai jos:

masaj crema
 Plantele in tratamente locale?
Cele mai multe tratamente pe baza de plante se bazeaza pe consolidarea microcirculatiei din zona dermului. Este interesant de notat că cercetarea a indicat o scădere uşoară în grosime coapsei cu tratamente pe bază de plante, dar o revenire la normal atunci când utilizarea ei a încetat.

celu

No Comments

Post A Comment