Centrul Shakti | BodyArt

BodyArt

BodyArt

                                   

            Ce este bodyART?

bodyART_2011_AdrianPortmann_APF6342_350_s

Bazat pe teoria celor cinci elemente din medicina traditionala chineza si pe principiul yin-yang, bodyART® este un program holistic ce imbina exercitii inspirate din yoga, qigong, tai chi, gimnastica medicala, dans, shiatsu, coordonate cu tehnici speciale de respiratie. Este un sistem complet, un  antrenament constient in aceeasi masura al trupului si al mintii.

Robert Steinbacher, creatorul bodyART, a initiat acest proiect in 1994, pe cand lucra intr-un centru pentru copii cu nevoi speciale. Aceasta experienta prin care ajuta oamenii sa descopere bucuria miscarii si sa-si recastige controlul asupra propriului corp , imbogatita de pasiunea sa pentru coregrafie, a dat nastere componentei vestice, active, “yang” a programului bodyART. Mai tarziu i s-a alaturat Alexa Le, practicanta de yoga, qigong, shiatsu si masaj Esalen, care prin toate aceste forme terapeutice din cultura  asiatica si prin prezenta sa feminina intregeste conceptul, aducandu-i partea“yin”.

Body-Art-Training

Intr-un program bodyART veti gasi exercitii terapeutice, de echilibru, de forta si constientizare , combinate cu tehnici de intindere si relaxare, intr-o maniera in care coloana si articulatiile sunt protejate.  Acest tip de exersare, coordonat cu ritmul respiratiei, favorizeaza constientizarea corpului ,  dar si a spatiului inconjurator, dezvolta modalitati de comunicare, dar si de eliberare, prezentand multiple efecte pozitive pentru echilibrul omului, privit ca o unitate intre corp, minte si suflet. Muzica relaxanta este la randul sau un fundal pentru fluiditatea miscarilor si contribuie alaturi de tehnicile in sine la starea de bine a participantilor.

Ce beneficii va aduce o clasa bodyART?

–       cresterea elasticitatii articulare si a fortei musculare, precum si intarirea oaselor

–       eliminarea toxinelor

–       eliberarea stresului

–       vitalitate crescuta

–       postura eleganta, flexibilitate

–       echilibru mental si relaxare

– echilibrare energetica

–       coordonare mai buna a celor doua emisfere ale creierului

–       capacitate de constientizare crescuta

–       deschidere si abordare pozitiva a vietii.

bodyartfinal

 

Va invitam asadar in fiecare joi intr-o calatorie in care sa ne autodescoperim, sa lucram cu trupul, mintea si in aceeasi masura cu emotiile, sa regasim echilibrul propriu dintre yin si yang.

Dana Mirza este instructor bodyART Basic, acreditat de scoala internationala BodyArt School, cu specializare in bodyART Myofascial and Trigger Points. Practica de peste zece ani qigong si arte martiale chinezesti (stiluri interne) si este de asemenea terapeut in formare in terapia cu esente florale Spirit-in-Nature.

No Comments

Post A Comment