Centrul Shakti | Beneficiile terapiei Bowen

Beneficiile terapiei Bowen

Beneficiile terapiei Bowen

 

boww

Ce este terapia Bowen ?

Spre deosebire de alte tehnici manuale, tehnica Bowen este una dintre cele mai delicate şi mai puţin invazive tehnici manuale, constând într-o serie de proceduri, care se aplica peste muschi, tendoane, nervi sau ligamente. Terapeutul transmite mici impulsuri, prin presiuni usoare, aplicate pe niste puncte bine stabilite, sistemului nervos vegetativ pe diferite locatii specifice, stimuland organismul sa se autovindece. Aceasta tehnica terapeutica revolutionara, are la baza teoria conform careia organsimul nostru dispune de abilitatile necesare rezolvarii oricarei afectiuni si aceste abilitati se declansaza in momentul in care se realizeaza relaxarea totala a corpului. Prin aceasta tehnica nu impunem corpului o comanda din afara, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru sa “re-formateze” sistemul si sa se intoarca la matricea originala. Bowen nu se centrează asupra unei probleme de sănătate, ci lucrează în permanenţă asupra corpului ca întreg, a organismului înţeles ca tot unitar.

bowen

 

Ca sa puteti aprecia corect eficienta acestei terapii, trebuie sa stiti ca in Australia (tara de provenienta) Bowtech este o terapie inclusa in sistemul asigurarilor de sanatate. Terapia Bowen este probabil, cea mai mare descoperire in domeniul sanatatii, datorita rezultatelor uimitoare obtinute in intreaga lume. Prin rezultatele sale, s-a impus în ultimii ani drept una dintre cele mai simple, eficiente şi revoluţionare terapii holistice existente in secolul 21.

bow

Afectiunile care raspund bine la Terapia Bowen:

Exista o gama foarte vasta de boli acute si cronice pentru care terapia Bowen a oferit rezultate bune, variind de la remisie rapida pe termen lung, la ameliorarea semnificativa a problemelor de postura, mobilitate, fiziologie, dureri si stare generala de bine.Combate durerea

Unul dintre prinicipalele motive pentru care pacienţii aleg să urmeze terapia Bowen este combaterea durerii. Apariţia durerii are diverse cauze, aceasta se poate instala datorită unei accidentări, a unei infecţii sau inflamaţii, a anumitor procese degenerative intervenite la nivelul organelor sau al oaselor, circulaţiei deficitare sau inervaţiei. Durerea este un indicator al unei dizarmonii şi totodată un semnal pe care îl transmite corpul prin care solicită asistenţă. Metoda Bowen atenuează semnificativ durerea, adesea încă de la prima şedinţă.

Asigură drenajul limfatic

Terapia Bowen are ca efect indirect stimularea sistemului limfatic. Datorită faptului că sistemul limfatic este predispus congestionării, ceea ce duce la scădere eficienţei sistemului imunitar, drenajul limfatic este extrem de important. Prin procedurile sale aplicate succesiv, terapia Bowen asigură un drenaj limfatic corespunzător.

Se poate aplica fără risc atât copiilor, cât şi vârstnicilor

De tratamentele Bowtech pot beneficia copiii şi persoanele în etate, indiferent de vârstă. Acestea sunt foarte delicate, în cea mai mare parte complet nedureroase chiar şi pentru cei mai sensibili dintre indivizi şi nu prezintă nici un fel de risc, putând fi aplicate în cazurile în care alte tratamente, mai invazive sunt contraindicate.

Tratamentele nu necesită dezbrăcarea pacientului

Procedurile Bowtech nu necesită dezbrăcarea pacientului, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei terapii constând în faptul că se poate aplica prin haine lejere. Pentru confort şi eficienţă, însă, se recomandă ca pacientul să poarte o îmbrăcăminte lejeră, care să nu strângă sau incomodeze.

Stimulează circuitul energetic şi circulaţia sângelui în corp

Circuitul energiei în corp este un proces subtil, foarte dificil de cuantificat. Pacienţii Bowen descriu adesea senzaţii de căldură manifestate în diverse părţi ale corpului, ceea ce indică o fluidizare a cicuitului energetic, şi deci încercarea organismului de a se reechilibra. Circulaţia deficitarea este în mod frecvent responsabilă de o multitudine de probleme de sănătate. Odată restabilit, un flux normal al circulaţiei în regiunile cu circulaţie deficitară, aceasta determină un mediu propice însănătoşirii, prin declanşarea proceselor naturale de autovindecare.

Redresează balanţa musculară

Tensiunile musculare se află adesea la originea durerilor de diverse tipuri, a rigidităţii, atrofiei şi posturilor defectuoase. Prin alternarea de mişcări pozitive şi negative, metoda Bowen este deoesbit de eficace în reducerea tensiunilor musculare, a inflamaţiilor şi durerilor cauzate de aceastea.

Reduce stressul

Stressul reprezintă una dintre plăgile civilizaţiei moderne. Acţionând insidios şi în tăcere, el este responsabil de o panoplie întreagă de afecţiuni, inclusiv de infarctul miocardic, tensiunea arterială, ulcere gastrice sau duodenale, migrenele cronice ş.a.m.d.. Unul dintre beneficiile miraculoase ale terapiei Bowen este acela de a diminua nivele de stress cu care se confruntă individul prin reducerea tensiunii musculare şi îmbunătăţirea fluxului energetic din corp, care are drept rezultat creşterea capacităţii organismului de a adaptare la stress. Pacienţii descriu adesea că încearcă o senzaţie de revigorare, de plăcută energizare şi că se simt mai uşori.

Eficienţă în tratarea afecţiunilor cronice şi a accidentărilor la sportivi

Terapia Bowen şi-a dovedit eficacitatea în tratarea unei varietăţi de afecţiuni cronice, inclusiv de ordin intern precum constipaţia, tulburări uro-renale sau digestive. Un efect surprinzător se înregistrează de asemenea în cazurile accidentărilor survenite în timpul unor activităţi sportive, precum întinderi, accidentări ale genunchiului, gleznelor, ale umărului etc, adesea metoda Bowen prevenind cu succes intervenţia chirurgicală.

Optimizează digestia şi absorpţia substanţelor nutritive

Pacienţii care urmează terapia Bowen confirmă frecvent îmbunătăţiri intervenite la nivelul digestiei şi ameliorări a problemelor stomacale. Prin îmbunătăţirea circulaţiei şi reducerea tensiunii musculare în corp, sistemul digestiv este mai bine echipat pentru absorpţia corespunzătoare a substanţelor nutritive care sunt transportate, astfel mai eficient la celule, ceea ce vine în sprijinul procesului de autovindecare. De aceea, în asociere cu o dietă şi un stil de viaţă corespunzătoare, terapia Bowen poate da rezultate miraculoase.

Activează capacitatea pulmonară şi aportul de oxigen în plămâni

Terapia Bowen este foarte indicată persoanelor suferinde de astm, bronşită, emfizem sau alte tulburări şi afecţiuni respiratorii, pe care aceasta le ameliorează prin îmbunătăţirea circulaţiei, reducerea tensiunii musculare şi creşterea capacităţii pulmonare, ceea ce rezultă în optimizarea schimburilor de gaze la nivelul plămânilor.

Are efect detoxifiant

Metoda Bowen are între altele ca efect detoxifierea organismului prin eliminarea unor toxine dăunătoare ca urmare a stimulării sistemului limfatic, îmbunătăţirii circulaţiei sanguine şi optimizării funcţiei renale. Toxinele reziduale din organism sunt adesea responsabile de instalarea unor afecţiuni cronice precum sindromul oboselii cronice, inflmaţiile, migrenele sau alte afecţiuni degenerative.

Beneficii în tratarea tulburărilor emoţionale şi psihologice

Pacienţii Bowen confirmă adesea că după tratament are loc o îmbunătăţire a problemelor lor de ordin psihologic, depresiilor, anxietăţilor sau după caz stressului. Mulţi dintre ei declară faptul că se simt mult mai calmi şi mai pregătiţi să îşi înfrunte temerile, traumele sau problemele. Tehnica Bowen poate, astfel creea un teren favorabil confruntării emoţiilor refulate pentru mult timp.

 

Îmbunătăţeşte postura corpului

O postură defectuoasă dăunează grav organismului provocând adesea deformări ale coloanei sau chiar tulburări de ordin psihologic. Metoda Bowen reduce tensiunea musculară acumulată în corp ceea ce duce la optimizarea echilibrului homeostatic şi corectarea posturii greşite. Un exerciţiu fizic regulat şi care să nu supună coloana unor posturi nenaturale, constituie, însă una dintre condiţiile de bază ale succesului.

Îmbunătăţeşte capacitatea de autovindecare a ţesuturilor

Nu în ultimul rând şi de importanţă fundamentală, prin stimularea circulaţiei sanguine, a fluxului energetic şi procesului de detoxifiere, bowtech-ul îmbunătăţeşte radical capacitatea de autovindecare a ţesuturilor, ceea ce însemană că la pacienţii care urmează tratamente Bowtech diversele tulburări organice, eventualele accidentări, degenerări musculare sau a ligamentelor se vindecă mai rapid, prin stimularea proceselor de regenerare.

 

RECOMANDARI

Terapia Bowen începe să lucreze după prima sedinta; cele mai multe ameliorări se produc în primele 24 de ore, dar acestea vor cotinua până la 5-7 zile dupa tratament. Vă recomandăm să urmaţi cîteva sfaturi, pentru a vă ajuta în procesul de vindecare: — nu rămâneţi în poziţia aşezată, în ziua tratamentului mai mult de jumătate de oră, ridicaţi-vă şi acordaţi-vă câteva minute pentru o plimbare uşoară -pentru a vă ajuta corpul să elimine toxinele, va fi necesar să beţi 6-8 pahare de apă pe zi – Terapia Bowtech nu trebuie combinată cu alte terapii cum ar fi masajul, chiropractica, fizioterapia, reflexoterapia, pasele energetice, ultra-sunetele, deoarece acestea vor anihila efectul manevrelor delicate efectuate prin terapia Bowen – nu faceţi duşuri sau băi fierbinţi, nici duşuri scoţiene; băile şi duşurile calde sunt permise – dacă aveţi senzaţii de durere, pe care nu le-aţi mai avut, este un semn bun, deoarece corpul începe să lucreze. Bowen s-a dovedit a fi o terapie sigură, ne-manipulativă, ce ajută corpul să-şi restabilească starea de armonie proprie. Bowen nu acţionează împotriva corpului, ci împreună cu acesta, în ritmul său.

Despre Valentina, terapeutl nostru:

eu

 

Am trait multe dimineti pe acest pamant, insa una singura a fost dimineata trezirii. Ea a aparut atunci cand am fost pregatita sa o vad si sa o cuprind in inima mea, pentru a n-o lasa niciodata sa plece. Trezirea nu a avut scenariu, ea s-a intamplat pur si simplu atunci cand m-am abandonat deschiderii totale, cand am acceptat sa eliberez neconditionat, iubirea si frumusetea din mine. Astfel am lasat deoparte tot ce facusem pana atunci si am spus ”Faca-se Voia Ta Doamne”! Iar darurile au inceput sa se manifeste imediat ce sufletul meu a fost curat.

Mi-am ascultat sufletul si am pornit intr-o calatorie in care am capatat cunoastere si experienta, pas cu pas. Cu fiecare initiere primita m-am deschis mai mult catre iubirea neconditionata, compasiune, inţelepciune si am ajuns sa practic cu mare dragoste si daruire, terapiile naturiste, descoperind mai mult decât o vocaţie, descoperind înainte de toate bucuria de a oferi ajutor persoanelor care ma solicita. Nevoia de a-mi ajuta semenii aflati în suferinta face parte din dorinţa profunda a sufletului meu, de a darui şi de a primi iubire.

Despre mine 2

Când am ales să devin terapeut, a fost unul dintre momentele cele mai revelatorii din viata mea. Am simțit ca, după lungi căutări, am gasit calea, am stiut că acesta este cu adevărat vocația mea pe acest pământ. Tot ce pot spune este ca, o asemenea alegere nu este nici pe departe una simplă. Odată cu ea vine și asumarea unei mari responsabilități – aceea de a invata și de a evolua permanent, pentru a putea oferi o oglindă cât mai amplă și mai obiectivă pacienților tăi.

Această vocatie creează nevoia unei mari responsabilitati, pe care eu mi-o asum zi de zi. Nu am nimic special față de alți terapeuți, pot doar să afirm cu certitudine că iubesc această profesie și îmi asum practicarea ei, în mod responsabil, cu toată atenția și dăruirea de care sunt în stare.

Competente in:

Terapie Bowen

Rejuvance (Lifting facial natural)

Tehnica ACCESS BARS

Fitoterapie

Reflexoterapie

Iridologie clinica

Masaj traditional Tibetan

Masaj Drenaj limfatic

Masaj Terapeutic

No Comments

Post A Comment