Centrul Shakti | Alchimia miscarii

Alchimia miscarii

Alchimia mişcării – drumul către tine – atelierul de duminică

 

Dacă suntem conştienţi, suntem cu atenţia concentrată în momentul prezent. În afara momentului prezent, nu există nimic altceva. Fiind atât de ocupaţi să “trăim” în trecut sau în viitor, ratăm trăirea singurului timp pe care îl avem – prezentul. Momentul prezent înseamnă putere – energia care face posibile “miracolele”.
Centrul conştiinţei este în inimă şi ea trebuie “hrănită” cu energie pentru a se putea manifesta. Ea este al şaselea simţ, cel care ne permite să simţim adevărul.

 

“Încearcă să fii în pace cu tine însuţi, cât poţi de mult. Încearcă să fii fericit. Tot ce este necesar este să fii cu atenţia trează, să fii alert.” – Lama Yeshe

 

Alchimia mişcării vorbeşte despre privirea individului ca un întreg – corp, minte, suflet, despre esenţa noastră, ne pune în contact cu energia care ne însumează, ajungând astfel la un nivel profund al cunoaşterii de sine.
Ne vom descoperi cu ajutorul exerciţiilor de yoga şi Qigong, prin ritmul muzicii care ne va ghida, aducându-ne Momente la Prezent. Vom vorbi despre respiraţie, despre procesele prin care trece corpul nostru în fiecare zi, despre cronobiologie, despre conştiinţă şi prezenţă, despre cum putem menţine un nivel optim al sănătăţii.

 

Dintre beneficiile acestei practici:
• Corpul are o capacitate mai mare de a se vindeca prin creşterea energiei
• Devii mai conştient de mişcările corpului, devenind conştient de el şi de tot ce înseamnă alchimie internă – organe, fluxul sângelui, meridiane, se reglează tensiunea, bătăile inimii şi altele despre care vom vorbi în cadrul întâlnirilor săptămânale
• Comuniune cu tine însuţi – echilibrarea sistemului nervos
• Corpul devine mai atletic, mai flexibil

 

Caroline Andreea Zgorțea, la bază economist, am terminat management, ceea ce m-a ajutat să am o structură, să mă organizez mai bine. 6 ani am lucrat în multinaționale, însă nu mi-am găsit locul, așa că am plecat – în căutarea mea și a drumului meu. Am urmat și cursuri pentru a deveni consilier, din dorința de a îmi dezvolta abilitățile de comunicare, de a mă cunoaște mai bine, de a evolua și comunica mai bine cu mine, dar și cu cei din jur.
Căutarea spiritualității sau dezvoltarea mea personală a început cu artele marțiale la 9 ani, având acum 24 de ani de practică. Am continuat în liceu cu Qi Gong și diverse alte tehnici și practici, cum ar fi Hatha și Yin Yoga, până am dat de Tai Chi și Nei Kung. Am fost la diverși profesori și Maeștri și de la toți am învățat câte ceva, de la Maestrul Lin Kai Ting când eram în liceu, la o inițiere ținută de Dalai Lama la Milano in 2012 și în final, am ajuns la Maestrul din Thailanda de la care am învăţat Nei Kung, la Maestrul din Italia de la care am învăţat şi mai multe despre alchimia internă.

 

Duratã – 3 ore
Preţ – 100 lei

 
Înscrieri – carolinezgortea.art@gmail.com / 0771 460 945
Duminica – orele in functie de cum stabilim, ce mai aveti voi, preferabil ar fi 11:00-14:00, duminica aceasta 11-14 am stabilit cu cei inscrisi, daca tot puteam alege.