Centrul Shakti |

De ce am ales sa lucram cu brandul LAKSHMI?

De ce BIO? Si de ce LAKSHMI?

Pentru EFICIENTA produselor în tratarea diverselor probleme care tin de aspectul pielii corpului ori a tenului, pentru AFINITATEA deosebita a ingredientelor naturale cu organismul uman, facandu-le ideale pentru utilizarea pe termen lung, atat în centrele de frumusete cat si acasa, in continuarea tratamentelor profesionale, pentru DEDICAREA si IUBIREA DE SEMENI puse de producatori in fiecare produs in parte.

Proiectul Lakshmi s-a născut în timpul unui curs de Ayurveda în India; Linda şi Franco Canteri, cei care i-au pus bazele, au fost atât de atinşi de cunoştinţele adânci, echilibrate şi holistice ale acestei înţelepciuni extraordinare încât au simţit nevoia de a o transfera în sectorul frumuseţii din Vest.

Franco Canteri, fondatorul Lakshmi, povesteşte cum a fost înfiinţată compania:

În 1980 am luat parte la unul din primele cursuri de Ayurveda care s-a ţinut la New Delhi. Am hotărât să particip la acest curs pentru că pe atunci predăm yoga şi meditaţie. Cursul se numea „Pionerii Ayurveda”. În timpul cursului am învăţat valoarea adâncă a Ayurveda şi un nou mod de a percepe viaţa oamenilor pe pământ. A fost o viziune adâncă, care a descris legătura între oameni şi anotimpuri, influenta mâncării asupra sănătăţii, influenta plantelor, emoţiilor, iubirii şi gândurilor asupra psihologiei noastre. Minţile şi inimile ni s-au deschis spre o nouă şi fascinanta viziune asupra vieţii.

Am învăţat să recunoaştem cele trei tipuri de bază de corpuri (Vata, Pitta şi Kapha) şi combinaţiile lor. De exemplu, dacă atunci când vă naşteţi Aerul şi Eterul sunt cele mai predominante elemente (din cele 5) atunci Vata este tipul predominant de corp. O să fiţi sănătos, echilibrat şi vă veţi simţi bine dacă veţi mânca mai multe alimente faţă de altele, dacă veţi urma o rutină zilnică specifică, dacă faceţi sport sau vă ocupaţi de lucuri noi.

Fiecare zi a fost o nouă descoperire; entuziasmul nostru era maxim! Am descoperit că există plante, ierburi şi flori care pot creşte sau descreşte Vata, Pitta şi Kapha, oferind un nou echilibru organismului. Aici ne-a venit ideea să producem cosmetice cu extracte de plante, ierburi şi flori şi de a armoniza şi echilibra cele trei elemente.

În sectorul de frumuseţe, Vata are pielea uscată şi deshidratată, Pitta are pielea sensibilă, care tinde să sufere de cuperoza şi Kapha are tenul gras şi exces de sebum.

Aceasta este povestea, pe scurt, a originilor unei linii de produse cosmetice care an de an îndeplineşte toate cerinţele de frumuseţe profesională cu o gamă largă de produse. Ne-am urmărit visul. Un vis considerat imposibil de multă lume: de a produce cosmetice complet naturale.

Determinarea noastră ne-a condus la stabilirea unui laborator cosmetic în Verona, Italia. Am început cu un laborator mic, de 70 de metri pătraţi. Acum este unul dintre cele mai mari laboratoare de produse naturale din Europa, cu mai mult de 2 milioane de produse în fiecare an.

Mai adaug doar că ne-am putut face visul să devină realitate şi datorită a doi mari cosmetologi cu o pasiune pentru produsele naturale. Astăzi aproape toate produsele noastre sunt complet naturale şi au fost certificate ca naturale de ICEA.”

Misiunea Lakshmi

Este de a contribui la dezvoltarea şi circulaţia Conştiinţei şi a cunoştinţelor holistice, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor; de a-i învăţa să trăiască cu sensibilitate şi respect pentru toate animalele, plantele vii şi mediul planetei noastre.

Baza produselor

Dragostea pentru pielea noastră, corpul nostru şi mediul înconjurător !

Lakshmi a fost creat pentru a oferi produse de frumuseţe în armonie cu natura, fabricate din componente vegetale sănătoase, sigure, fiabile şi eficiente.

Calitate absolută

Cosmeticele naturale Lakshmi sunt pure şi foarte hrănitoare; păstrează pielea proaspăta şi plina de vitalitate deoarece sunt realizate cu materii prime furnizate din laboratorul Mamei Natura: extracte din ierburi, seminţe, flori, fructe şi produse de la albine.

Produsele Lakshmi, certificate bio, utilizează:

 • Extracte ayurvedice tradiţionale, cum ar fi Shatavari, Aswagandha, Haritaki şi Gotu Kola

 • Substanţe active provenind de la plante din culturi biodinamice, organice şi plante sălbatice

 • Factor de hidratare naturală (Natural Moisturizing Factor) format din suc de aloe vera, mucilagiu de nalbă şi nalba mare (NMF utilizat în mod obişnuit în produsele cosmetice nu este de obicei natural)

 • Uleiuri vegetale presate la rece

 • Uleiuri esenţiale 100% pure

 • Principii active naturale certificate ca ecologice

 • Conservanţi certificaţi şi permişi de organismele de certificare ICEA: extract din seminţe de grepfrut, vitaminele A, E şi C, uleiuri esenţiale

 • Agenţi de colorare naturală extraşi din curcuma, henna, aloe vera, clorofila.

 • Ambalaje de fibre celulozice ecologice reciclate sau obţinute din păduri gestionate durabil

Produsele finite Lakshmi şi ingredientele folosite în procesul de producţie nu sunt testate pe animale.

Produsele Lakshmi, certificate, NU conţin:

 • PEG, silicon, acrilaţi, EDTA, BHT, BHA, PPG, organohalogeni compuşi, propilenglicol, parabeni şi isomethylisothiazolinone

 • Petrolatums

 • Lauryl sulfat de sodiu

 • Agenţi de colorare sintetici

 • Componente de origine animală

 • Conservanţi chimici

 • Uleiuri minerale sau din petrol, deoarece acestea nu au nici o afinitate cu pielea

 • Suntem împotriva manipulării genetice (GMO)

Certificare eco-bio

În urma controalelor foarte stricte, produsele cosmetice Lakshmi au primit certificarea eco-organica ICEA (Institutul pentru Certificare Etică şi de Mediu), care certifică faptul că sănătatea umană şi a mediului sunt garantate prin utilizarea de materii prime de origine naturală, cu impact redus asupra mediului. (Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.icea.info)

Prezenţa Lakshmi în lume

Lakshmi produce remedii extraordinare de aproape 3 decenii şi le distribuie în mai mult de 30 de tari/ teritorii: UŞA, Canada, Franţa, Germania, Albania, Belgia, New Caledonia, Austria, Grecia, Norvegia, Guadeloupe, Polonia, Cipru, Ucraina, Portugalia, Danemarca, Lituania, Spania, Insulele Canare, Estonia, Martinique, Suedia, Elveţia, Guiana Franceza, Olanda, Finlanda, Arabia Saudită, Singapore, Taiwan, România, Rusia.

În toate aceste ţări Lakshmi este prezent în spa-uri şi saloane de frumuseţe şi mai puţin în zona de retail, datorită concentraţiei de principii active din produse, care le face ideale pentru uzul profesional.

Pentru că ştim cu toţii că poluarea, stresul vieţii moderne dar mai ales utilizarea de produse cosmetice agresive, ale căror ingrediente sintetice se acumulează în corp sunt principalele cauze ale îmbătrânirii pielii şi ale multora dintre problemele de sănătate, vă invit in lumea Lakshmi, în clubul select de SPA-uri de 4 si 5 stele care îşi răsfaţă clienţii cu tratamente corporale şi faciale de o calitate excepţională.

No Comments

Post A Comment