Terapii Alternative

Healing by Shakti

“Rana este locul prin care Lumina intra in tine”,

 spunea Rumi.

Orice suferință, fie ea fizică sau sufletească, ne învață ceva despre noi. De aceea, spre deosebire de medicina alopată, care tratează doar corpul fizic, punand accent pe eliminarea efectelor neplacute, medicina alternativă pune accentul pe descoperirea cauzelor care au dus la acele afecțiuni, abordând omul holistic, ca o unitate trup-minte-spirit.

 

Termenul holism vine din greaca veche, unde cuvîntul halos înseamnă totalitate, întreg. În terapiile complementare, persoana este văzută ca un tot. Departe de a fi nouă, această abordare este moștenită din sisteme medicale foarte vechi, adesea venite din Orient și asociate unor doctrine religioase.

Medicinile alternative pot trata orice?

Întocmai ca medicina alopată, terapiile complementare nu au nici ele raspuns la toate situațiile. Prin viziunea globală asupra sănătătii, ele au in primul rand un scop profilactic dar pot fi folosite complementar în cazul bolilor mai grave, asigurând un confort psihic mărit. În cazurile acute, se poate apela doar la terapii complementare.Spre exemplu, apariția bruscă a unor simptome de durere, oboseală intensă, dureri de cap, cistită, gripă etc. Sunt semnele unor tulburări acute și pot fi rezolvate prin intermediul terapiilor complementare.

În cazul afecțiunilor cronice (SIDA, hepatită C, tuberculoză, diabet, epilepsie, Parkinson, lupus etc), îngrijirea medicală este deosebit de importantă. Însă și aici terapiile alternative pot aduce numeroase beneficii persoanelor afectate de maladii cronice: de la atenuarea simptomelor, la atenuarea durerilor până la suportul psihologic și implicit o îmbunătățire a calității vieții, mai ales prin prisma înțelegerii realelor cauze ale bolii.

La centrul Shakti, specialiștii noștri te vor ajuta să-ți redobândești sănătatea și buna-dispoziție prin intermediul diverselor terapii complementare: terapia florala Bach, terapia cranio-sacrala, terapia Tsubo, terapia Bowen, Access Bars, Theta Healing, psihoterapie, Re-set Therapy și nu în cele din urmă, terapia cu cristale tahionizate.

Aceste terapii, pe lângă beneficiile pe care ți le aduc în plan fizic, te ajută să te cunoști mai bine pe tine însăți. Terapeutul poate să devină un adevărat mentor, ghidându-te în a găsi cheia pentru eliberarea blocajelor fizice și emoționale și impulsionându-te să gasești în interiorul tău resursele necesare vindecării.

gift1-shakti

Lista Terapiilor Alternative

Regaseste sanatatea si starea de echilibru cu ajutorul terapiilor complementare!

 

Terapia Craniosacrala

Durata 75′         pret 200 Lei
Durata 60′ – pret 150 Lei ( PENTRU COPII)

Te-ai săturat să iei pastile pentru frecventele dureri de cap? Ai scolioză sau alte deformări ale coloanei? Duci după tine, zilnic, povara durerilor de spate? Ești obosit cronic, ești deprimat? Ai suferit un accident care ți-a traumatizat creierul ori măduva spinării? Ai fost diagnosticat sau diagnosticată cu disfuncții ale sistemului nervos central ori cu dereglări hormonale?

Pentru fiecare dintre aceste probleme, terapia craniosacrală poate fi o soluție. Însă de terapie pot beneficia și persoanele sănătoase.

Te întrebi în ce constă această terapie? Terapia craniosacrală este o metodă blândă de evaluare și de îmbunătățire a funcționării sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral. Sistemul craniosacral este alcătuit din membranele meningeale, structuri care controlează presiunea intracraniană și dinamica lichidului cefalorahidian și care îmbracă și protejează creierul și măduva spinării. De unde și rolul lor esențial în funcționarea sistemului nervos central.

OSTEOPATIA

Durata 45′-75′ pret 300 Lei
SPECIALIST ROBERT SAVIN

Osteopatia este o medicina holistica, neconventionala, care vizeaza refacerea sanatatii prin restabilirea micromobilitatii in zonele afectate.

Notiunea fundamentala a osteopatiei este Miscarea Respiratorie Primara (M.R.P.), a carei libera expresie este sinonima cu starea de sanatate. Toate tehnicile osteopatice au drept scop eliberarea si corectarea acesteia.

Sistemul nervos: Migrene, cefalee, nevralgii faciale, cervicobrachiale, intercostale, nevralgia Arnold, torticolis, cruralgie, sciatalgie, sciatica, meralgie parestezica

Sistemul respirator si sistemul vizual Sinuzite, ameteli, echilibru instabil, sindromul lui Ménière, astm (amelioreare), bronsite, rinite, acufene, lacrimari, ochi uscat, migrena oftalmica

Sistemul digestiv Aerofagie, meteorisme, dispepsie, hernie hiatala, gastrite si consecintele hiperaciditatii gastrice, tulburari functionale hepato-biliare, colite, constipatie, ptoza viscerala (rinichi, stomac, vezica urinara).

Sistemul genito-urinar Dureri si difunctii ginecologice, cistite, sterilitate functionala, ptoza uterina sau a vezicii urinare, tulburari ale apartului sexual si ale functiei sexuale, enurezis, prostatite, urmarirea osteopatica a sarcinii.

Sistemul locomotor Dureri ale coloanei vertebrale si dureri de spate, inflamatii, restrictii de mobilitate ale tuturor articulatiilor periferice, disfunctii ocluzale si temporo-mandibulare, tendinite, tenis elbow, entorse, scolioze si atitudini scoliotice, redarea confortului in cazul handicapului locomotor.

Sistemul neuro-vegetativ Stari depresive, hipernervozitate, anxietate, stres, tulburari ale somnului, spasmofilie.

Sechele post – traumatice si chirurgicale Cicatrici, fracturi, entorse, cazaturi, accidente rutiere.

Tehnicile osteopatice urmaresc restabilirea unui echilibru global, fiecare tratament luand in considerare unitatea corpului uman si unicitatea sa

In functie de gravitatea si de vechimea disfunctiilor osteopatice diagnosticate, este nevoie de una sau mai multe sedinte. Nu se lucreaza sistematic în serii de sedinte, la fiecare sedinta refacandu-se diagnosticul specific osteopatic.

Arsenalul de tehnici folosite in sedintele de osteopatie pot cuprinde:

Tehnici osteopatice functionale

Tehnici osteopatice structurale

Tehnici osteopatice viscerale

Tehnici osteopatice craniene

Tehnici osteopatice miofasciale

Terapia florala BACH

Durata 30′     pret 60 Lei

Energia pură și vindecătoare a plantelor. Un buchet de flori pe care ni-l dăruiește natura
Primele remedii florale de tip Bach au fost preparate din roua colectată dimineața și din inflorescențele unor plante din flora spontană, care au fost conservate în alcool. Medicul englez Edward Bach, părintele acestei terapii, era convins că roua care se așterne dimineața pe flori captează, datorită radiațiilor electromagnetice solare, întreaga energie pură și vindecătoare a plantelor. Cele 38 de preparate folosite în cadrul terapiei Bach sunt prescrise de către terapeut în funcție de stările emoționale descrise de pacienți.

Emoțiile negative ne pot îmbolnăvi și ne afectează viața socială. De aceea, terapeutul va căuta cea mai bună soluție pentru recâștigarea unor emoții pozitive, precum și pentru stimularea unor capacități intelectuale care să ne dezvolte inteligența emoțională.

Efectele terapiei florale Bach sunt subtile. Ele apar în timp, în ritmul permis de organism. Fără presiune, fără grabă, în armonie cu întregul Univers.
Terapia cu remedii florale Bach nu are contraindicații, nu are efecte secundare și nu înlocuiește tratamentul cu medicamente alopate.

Terapia BOWEN 

Durata 50′  pret 130 Lei 
Pachet 10 sedinte  pret 1000 Lei

Spre deosebire de alte tehnici manuale, tehnica Bowen este una dintre cele mai delicate şi mai puţin invazive tehnici manuale, constând într-o serie de proceduri, care se aplica peste muschi, tendoane, nervi sau ligamente. Terapeutul transmite mici impulsuri, prin presiuni usoare, aplicate pe niste puncte bine stabilite, sistemului nervos vegetativ pe diferite locatii specifice, stimuland organismul sa se autovindece. Aceasta tehnica terapeutica revolutionara, are la baza teoria conform careia organsimul nostru dispune de abilitatile necesare rezolvarii oricarei afectiuni si aceste abilitati se declansaza in momentul in care se realizeaza relaxarea totala a corpului. Prin aceasta tehnica nu impunem corpului o comanda din afara, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru sa “re-formateze” sistemul si sa se intoarca la matricea originala. Bowen nu se centrează asupra unei probleme de sănătate, ci lucrează în permanenţă asupra corpului ca întreg, a organismului înţeles ca tot unitar.

Terapia ACCESS BARS

Durata 60′ pret 175 Lei

Access Bars ® – este o metoda de eliberare a blocajelor emotionale, mentale si fizice

Ce este si cum functioneaza ACCESS BARS ®?

Este o metoda dinamica de transformare a constiintei si de eliberare a blocajelor emotionale, mentale si fizice, care te ajuta sa schimbi in bine, tot ceea ce vrei sa schimbi in viata ta, cu usurinta totala. Este o tehnica de eliberare a stresului, prin care obtii o pace profunda, claritate legata de ce esti si ce vrei sa creezi si o mai mare capacitate de a fi prezent in viata ta.

Bars este un proces energetic pentru corp ce contine 32 de puncte (bare de energie) pe cap, care atunci cand sunt atinse usor, incep sa elibereze limitarile legate de diferite aspecte ale vietii tale. Aceste bare reprezinta componenta de stocare electromagnetica a tuturor gândurilor, ideilor, atitudinilor, deciziilor și convingerilor pe care le avem. Dintre acestea putem mentiona punctele de vindecare, de control, de sensibilizare, constientizare, iubire, prosperitate, creativitate, putere, imbatranire, recunostinta, sexualitate, bani, etc. Fiecare gand, idee, atitudine sau decizie, blocheaza rularea energiei si limiteaza capacitatea de a fi generativ in acel aspect al vietii tale.

Terapia Theta Healing 

Durata 60′ pret 200 Lei

ThetaHealing® este o minunata metoda de vindecare a credintelor si convingerilor limitatoare, de vindecare a suferintelor sufletului, intr-un mod simplu, rapid, surprinzator de usor.

Prin ThetaHealing® se pot vindeca relatii, se pot vindeca suferinte sufletesti, se pot inlatura credinte si convingeri limitatoare, si se pot aduce la nivel constient acele informatii importante pentru a trai viata in starea de bine si in armonie.

Cerinta necesara pentru ca o sedinta de ThetaHealing® sa dea rezultate, este credinta in Divinitate si acordul Divin.

In cele mai multa cazuri, o sedinta este suficienta pentru vindecarea unor anumite aspecte ale sufletului, iar rezultatele se simt imediat.

Coaching

Durata 60′ pret 200 Lei
Pachet 5 sesiuni 875 lei
Pachet 10 sesiuni 1500 lei

International Coach Federation (ICF) defineste Coaching-ul ca fiind un parteneriat care accelereaza ritmul de invatare al clientului, performanta si progresul acestuia pe plan personal si profesional.

În societatatile de consum actuale, noi nu avem întotdeauna timpul necesar pentru a ne interoga asupra a ceea ce este cel mai potrivit pentru fiecare dintre noi, pentru a lasa glasul interior sa ne spuna care sunt dorinţele noastre cele mai profunde si care ne sunt nevoile. Prin intermediul sedintelor de coaching ne oferim ocazia unei oglindiri a ceea ce suntem, a locului in care ne aflam in viata in acel moment pentru ca sa putem trasa destinatiile cele mai potrivite si implinitoare in care ne propunem sa ajungem.

Acest proces este orientat spre solutie, actiune si viitor, ceea ce duce la o crestere semnificativa a calitatii vietii.

Este ocazia regasirii de sine si e minunat sa observi cum lumea din jurul nostru se schimba in momentul in care noi ne schimbam privirea asupra ei.

A fi tu insuti presupune sa fii constient de tine insuti, de lucrurile pe care le faci si motivele pentru care le faci in acel mod; inseamna sa intelegi cine esti si de ce ai ajuns sa fii astfel; inseamna sa intelegi cine poti deveni si sa mergi pe calea catre potentialul tau cel mai inalt; inseamna sa devii cine esti tu cu adevarat pentru ca in consecinta, sa poti aduce unicitatea ta in aceasta lume, pentru a o face mai bogata.

A fi tu insuti este o cale de regasire a armoniei si echilibrului interior, de acceptare si iubire de sine.

Masajul capului si tratamentul cu lumanari HOPI

Durata 60′ pret 200 Lei

Lumanarile pentru urechi reînvie tratamentele traditionale vechi de peste 2000 de ani ale amerindienilor. În opinia persoanelor care apeleazã la aceastã alternativã de tratament, nu doar în zona urechilor se manifestã efectul benefic, ci si în alte pãrti ale corpului, unde s-ar afla o eventualã inflamatie sau durere. Aerul cald si rece din interiorul tubulaturii candelei produce o scãdere de presiune, care la rândul ei va face o usoarã absorbtie din urechea externã. Din aceasta cauza se produce o stimulare sanguinã, intensificându-se viteza de circulare din aceastã zonã, realizând un masaj usor, revigorând trupul si sufletul. Un alt efect – deloc de neglijat – provine din uleiurile esentiale aflate in textura lumanarii. În urma arderii, aceste esente intrã în proces de evaporare intensivã si în urma vidului din tubulaturã, ajung pânã pe suprafata canalului auditiv, aici având efect aromaterapeutic dovedit medical. Fumul aromat produs în timpul arderii candelei se comportã ca vaporii uscati si, prin cãldura propagatã, aromele se intensificã si învãluie uniform urechea, având un efect maxim.
Benefic in tratarea urmatoarelor afectiuni: tulburãri de circulatie auricularã, tulburãri de somn, sinuzite frontale si nazale, zgomot în ureche, cefalee, migrene, vertij, rãceli, gripã, stãri alergice, stare de stres, tensiune nervoasã, depresie, blocãri energetice, lipsa de concentrare.

Consultare Aura-Soma

Durata 120′ pret 450 Lei

Consultare Aura-Soma – este o formă de terapie prin culoare, care vă susţine spiritual, mental, emotional si fizic. Este un procedeu prin care sunt ajutati oamenii care se află la o răscruce de drumuri, care doresc o schimbare sau vor sa aduca un accent nou in viata lor, care sunt deschisi pentru a se explora pe ei înşişi la un nivel mai profund.
Ideea din spatele terapiei Aura-Soma este “voi sunteti culorile pe care le alegeţi.” Această terapie holistică este strict legată de conceptul de culoare, care are utilizări terapeutice din cele mai vechi timpuri. Fiecare culoare este o lungime de undă de lumină a cărei calitate specifică energetic poate influenţa întreaga gamă de emoţii umane prin chakre.
Consultarea Aura-Soma consta in: alegerea a 4 sticlute “Equilibrum” de catre pacient si interpretarea acestora de catre consultant; o curatarea a aurei prin aplicarea unor tincturi numite “Pomander” sau “Quintessence”; o meditatie.

AURA SOMA CHAKRA Masaj

Durata 60′ pret 200 Lei

AURA SOMA CHAKRA Masaj – restabileşte echilibrul întregului corp prin aplicarea pe zona chakrelor a uleiurilor Aura Soma care lucreaza la toate nivelurile: emotional, fizic, mental şi spiritual. Când trecem prin traume emotionale sau fizice chakrele se dezechilibreaza şi, ca urmare, ne simţim lipsiti de energie sau pot apare boli. Masajul chakrelor poate ajuta la refacerea energiei în cazul în care aceasta a fost epuizata si la stimularea sistemului imunitar. Acest masaj este o experienţă profund relaxanta, corpul va elibera toate tensiunile acumulate, iar mintea se va calma.

Masaj Metamorfic

Durata 60′ pret 200 Lei

Masaj Metamorfic – este o terapie manipulativa fundamentata pe principiul conform caruia, la nivel plantar, exista o proiectie fidela a intregii fiinte si a potentialului acesteia. Spre deosebire de “reflexoterapie”, care utilizeaza suprafata plantara in totalitate, in cazul tehnicii metamorfice, masajul plantarelor se realizeaza la nivelul marginii externe a scheletului osos al piciorului, a carei morfologie reflecta simbolic etapele vietii intrauterine. Acest masaj are un efect mai subtil decat cel reflex in sens fiziologic, de catalizator al actiunii fortei vitale prin care se produce metamorfoza psihologica, mentala si spirituala a individului. Poate avea un potential curativ, fiind utila in special in maladii cronice, handicapuri motorii si deficite mentale.

pattern-shakti
La Centrul Shakti te poti programa online.

Fa-ti o programare acum!

Programeaza-te

Remodeleaza-te in timp ce te relaxezi!

La centrul Shakti, te remodelam cu ajutorul impachetarilor

Garshan, Art Reum,

Udara, Pervoni

sau Kumari

Inscrie-te la newsletter si primesti oferta cu pachetele noastre

BLOG SHAKTI
PARTENERII NOSTRI
Calitate si rasfat cu produse de o calitate superioara.