Sistemul limfatic- gardianul sanatatii noastre

04 Jan Sistemul limfatic- gardianul sanatatii noastre

 

Toti suntem conștienți că este necesară menținerea igienei corporale si o facem zilnic atunci când urmam regulile elementare de igienă.

Ceea ce nu avem însă în vedere, este curățarea profundă, as spune  la nivel celular a corpului nostru.
Din fericire acesta, posedă un sistem natural de autoigienizare profundă la nivel titular. Acesta este sistemul limfatic , pe bună dreptate numit gardianul sănătății noastre. Funcțiile sale sunt:
– asigurarea imunității prin lupta împotriva factorilor patogeni ( bacteri, viruși, etc) prin producerea de limfocite.
– epurarea reziduurilor rezultate din procesele metabolice , captate de limfa din mediul intestitial si transportate către grupurile de ganglioni limfatici, adevărate stații de epurare unde sunt filtrate si transformate pentru a fi eliminate de sistemul excretor.
– bogată retea de vase limfatice, capilare si colectoare, asigură gestionarea fluidelor corporale, asigurând astfel echilibrul hidric al corpului si ” împrospătarea ” mediului intestitial. Astfel fluidele limfatice “încărcate ” cu metaboliti, vor fi înlocuite cu limfa curată si hranitoare pentru celule corpului nostru.
Dacă nu curatim limfa, mediul intestitial  (spațiul dintre celule) ss încarcă cu resturile celulelor moarte si metaboliti rezultati  din procesele de “digestie” celulara. Aceste reziduri intra intr-un proces de descompunere formand procese de fermenratiecare scad valiarea pH-ului de7,3- 7,5 , consiserata fiziologic normala . Mediul  interstitial devine astfel acid, ceea ce conduce la ” imbatranirea ” patogena a tesuturilor, producând modificări ale acestora percepute atat la exterior cât și în profunzime prin slăbirea sistemului nostru imunitar care nu mai are puterea de a anihila factorii patogeni ducând la starea de boală.

Masajul de drenare limfatic, realizat întotdeauna de un specialist, reprezintă o profilaxie si totodata o terapie eficientă prin efectele sale benefice si anume:
– detoxifierea organismului
– creșterea imunității
– combaterea eficientă a celulitei si prevenirea proceselor inflamatorii la nivelul țesutului conjunctiv.
– eliminarea excesului de apă și ă grăsimilor dislocate în timpul dietelor de detoxifiere.
-imbunatatirea circulației sanguine si limfatice.
-imbunatatirea calității somnului.
-imbunatatirea funcției naturale de regenerare tisulara.
-elimina oboseala cronică datorată stresului.
Metoda drenajului limfatic este o acțiune blândă, neinvaziva  (dacă este corect realizată de către un specialist).
Se poate aplica la nivelul întregului corp sau pe o zonă restrânsă ă acestuia. Poate dura intre 45, 50′ când urmărim un scop profilactic, fiind necesare minim 10, 15 sedinte, cu o frecventa de 2, 3 sedinte pe săptămână, sau 90, 120′ când urmărim efecte terapeutice profunde. Pentru aceasta este necesar să ne asigurăm că masajul este realizat de un specialist cu experiență.
Drenajul este contraindicat in urmatoarele situatii:
-boala ontologică
– boli ale sistemului circulator sanguin si limfatic.
– sarcina si adaptarea
– perioada delicată ă lunii.
– suferințele cronice necesita consultarea medicului si recomandarea acestuia de a face drenaj limfatic.
În concluzie; Drenajul limfatic poate fi cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră.
No Comments

Post A Comment